Clarke Carlisle ser opp til Michael Duff

Tidligere Clarets-stopper, Clarke Carlisle føler at Michael Duffs erfaring kommer til å være avgjørende og viktig i et ungt Burnley-lag kommende sesong og refererer til kontraktforlengelsen Duff skrev under igår. 

Hvis man ikke ser opp til han, så er det noe alvorlig galt

Foto: Burnley Express

Den tidligere Clarets-stopperen har spilt ved siden av Duff i fire år og de to har mange kamper bak seg, på godt og vondt. Etter Eddie Howes inntreden på Turf Moor, har det blitt en enorm endring der svært mange erfarne spillere har forsvunnet ut portene og blitt erstattet av en håndfull unge og sultne spillere.

Denne fremgangsmåten har følgelig ikke blitt tatt like godt imot blant alle, men samtlige har iallefall en arbeidsgiver per idag, inkludert Carlisle som først ble sendt til Preston og derfra til Northampton. Selv om Carlisle offisielt fortsatt er en Burnley-spiller, så er det svært lite sannsynlig at vi får se 32-åringen i en lilla- og lyseblå trøye igjen. Man får alltid minst syv av ti fra han og man trenger slike spillere

– Duffo er en fantastisk midtstopper og han har erfaring. Han er rolig og det trenger man når man har et ungt lag og han kommer til å være viktig for deres suksess. Han har erfart alle sider av fotballen, vært i non-league, kjempet i opprykk og nedrykk, han har vært involvert i ethvert scenario. 

Foto: BurnleyFC.com

-Uansett hvilken situasjon han er i, så vet han hva som gjelder. Han har alltid vært konsistent og er Burnleys Denis Irwin, man får alltid minst syv av ti fra han og man trenger slike spillere. Jeg mener at spillerne ser på han som er profesjonell, en som lever på det riktige vis og hvis man ikke ser opp til han, så er det noe alvorlig galt.

– Hans bevissthet og fornuft innen posisjonering er utmerket og det er derfor han fortsatt får landslagkamper, selv om han er over 30. Han er en fryd å spille ved, har etablert seg i området og jeg er glad på hans vegne, avsluttet Carlisle.