Cork kalles inn på landslaget

Jack Cork har vært en av mange Burnley-spillere som har storspilt for the Clarets denne sesongen, ikke bare dekker midtbanespilleren mest kilometer på banen denne sesongen, men har også blitt kåret til banens spiller ved flere anledninger. Slikt legges merke til og England-sjefen, Gareth Southgate ønsker nå 28-åringens tjenester for de tre løver. 

Det var en gledens dag for Jack Cork når han fikk beskjeden at hans tjenester er ønsket på landslaget når England møter gigantene Brasil og verdensmesterne Tyskland til treningskamper.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er veldig, veldig glad, jeg har kan ikke beskrive det. Jeg ser fram til å møte, sa en rørt Cork. Vi har fått en god sesongstart og man får antageligvis ikke så mange muligheter til å spille på landslaget fordi vi gjør det så bra. Fire eller fem av guttene kunne nok ha gått inn der sammen med meg, så jeg føler meg beæret over å få sjansen. Hvis vi fortsetter i samme spor så kanskje en eller to av de andre også kan få prøvd seg. 

28-åringen har erfaring fra landslaget, men det begynner å bli noen år siden. U16 og U21 fra Chelsea-tiden, samtidig som han representerte Storbritannia under OL i 2012, den gang som Southampton-spiller. Cork hentes denne gang inn på grunn av skader og fravær på det engelske landslaget.

Foto: BurnleyFC.com

Skulle Cork få spilletid mot Brasil (11.nov) eller Tyskland (14.nov), vil han bli den 27. Burnley-spilleren som representerer landslaget. Men drømmen har sin pris. Manager Dyche ga flere av sine førstelagsspillere noen dager fri slik at de kunne lade batteriet og tilbringe kvalitetstid med familien, noe som måtte endres etter beskjeden fra Southgate.

– Det er verre avgjørelser i livet! Jeg så fram til et par dager med familien etter sesongstarten og det harde arbeidet, men det er en god belønning og en jeg er veldig glad for, forklarte Cork.

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen selv var naturligvis stolt over at nok en av hans spillere får muligheten til å vise seg på den internasjonale arena.

– Det er en flott milepæl for Burnley FC å ha enda en spiller som har blitt kalt inn på landslaget. Det er herlig for han og han fortjener det. Vi var henrykte når vi klarte å hente Jack og han har vist gjennom sine prestasjoner hvorfor, skrøt Dyche.

Rosen stopper ikke der, klubbens styreformann, Mike Garlick gratulerer midtbanespilleren og mener den var fullt og holdent fortjent.

– Vi er kjempeglade på Jacks vegne som fortjener det etter hans utrolige sesongstart. Det viser spillere at Burnley er stedet å komme til. Med kulturen og miljøet vårt kan spillere forbedre seg og det er ikke første gang det har skjedd. Det er ingen tilfeldighet og det skjer stadig oftere, la Garlick til.