Dyche: – Blant de beste headingene jeg har sett

Burnley dro i land en sterk seier på St. Mary’s Stadium, et sted de historisk sett har slitt etter at lokalgutten Sam Vokes satte inn kampene enste mål. Gudmundsson forsatte å imponere for the Clarets og det var islendingen som sørget for at Vokes kunne senke hjembyens klubb, et mål som roses i skyene av manageren. 

Foto: BurnleyFC.com

I over en time hadde hjemmelaget et godt grep om kampen og skapte de største sjansene, men ble møtt av et hinsides forsvar med hjertet utenpå brystet; Mee og Tarkowski måket unna det de kunne, og klarte the Saints underet å komme seg forbi, så var Pope der og ryddet opp.

Dyche så at det trengtes en endring og sendte ut Ashley Barnes og Sam Vokes, samtidig som formasjonen ble endret til 4-4-2. Det hjalp, for med ni minutter igjen av kampen var det Sam Vokes som sørget for å sende Burnley i ledelsen.

Foto: BurnleyFC.com

– Når man planlegger disse kampene så håper man at det vil gå så bra som mulig og det var så hårfint som vi har fått det til, forklarte sjefen. Vi måtte være flittige og jobbe hardt i første omgang og prøve på kontringer. Idag var dybden i laget synlig. Jeg er veldig glad for timingen takket være trenerapparatet som rådet til byttet når de gjorde. De to som kom inn var fullstendig utmerkede og de endret hele kampfølelsen og snudde den i vårt favør. 

– De to fortjener ros for sin profesjonalitet. Det er en fenomenal gruppe, spesielt de som ikke spiller hver uke, som kan komme inn og påvirke en kamp. Sam nikk var rett og slett utsøkt. For et mål! Den er der blant de beste headingene jeg har sett; han hopper bort fra mål, får med seg en enorm styrke og finner hjørnet på en måte som er et vinnermål verdig. Fra tolv meter finner han ballen med den styrken og overvinner en keeper av den standarden etter et herlig innlegg. Det er en fantastisk avslutning og runder av en god kamp.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi vet at vi klarer å jobbe bedre med ballen, men vi fant en måte å jobbe på idag som passet oss og det er to kamper uten baklengsmål på en uke. To seire vi måtte jobbe for og det er små marginer som man må dra i sitt favør og det har vi gjort. Vi må være bestemte i forsvaret og formen vår er noe vi tar alvorlig.

– Vi vet hvor vi er og vi trenger fortsatt mer kvalitet når vi er på topp, men vi er villige til å tilpasse oss og klarer det godt. Jeg er henrykt over å være hvor vi er, men vi vet også at det er mange utfordringer som venter. Vi har troen på oss selv og gruppen kommer til å jobbe hardt for alt vi kan få, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Målscoreren selv var i skyene over å kunne score foran venner og familie i en kamp der the Clarets forsatte å overbevise på bortebane, men innrømmer at han så for seg en blandet reaksjon.

– Det er herlig å kunne sette navnet sitt på scoringslisten igjen. Det var min barndomsklubb og jeg har mye familie her ute, så det var fint å score foran dem. Faren min satt der han alltid pleier å sitte og det var fint å score foran han. Jobben ble utført og jeg hadde familie på begge sider av tribunene, Burnley og Saints-fans. Jeg regner med å se de fleste igjen, så det blir spennende å se hvordan de går. 

Foto: BurnleyFC.com

– Fansen var utrolige. Forrige sesong var det mye snakk om borteformen vår, men de reise med oss over hele landet. I år får de belønningen med store resultater. Woody gjorde det utrolig, selv om det var en tøff rolle for han og han var ensom til tider. Jeg mener vi gjør det bra, men når vi fikk to på topp tok vi kampen til dem og det er noe vi har begynt å gjøre ofte denne sesongen. Mer enn i fjor og det ser ut til å gå i vårt favør. 

– Med to spisser på banen ble kampen endret for vår del, vi skapte et par sjanser og fikk et mål av det. Jeg vet at når Johann har ballen så liker han å legge den inn med venstre og det var herlig å være sist på den. Det er et lagspill og vi har et veldig sterk lag her nå, sterkere enn det vi har hatt på lenge så det gjelder å ta sjansene når de byr seg. Det er det samme når man kommer inn fra benken, man ser på kampen og ser at man påvirke hvis man løper utpå, avsluttet målscoreren.