Helgenen Vokes senket the Saints

(Southampton 0-1 Burnley): Hjemmelaget så mye til ballen og skapte de fleste sjansene i første omgang, men Nick Pope fikk fram noen gode redninger. The Saints dominerte i store deler av annen omgang, så Sam Vokes ble satt utpå. Kvarteret senere ledet Burnley!

The Clarets hadde kun en endring fra sist kamp og det var Chris Wood som erstattet Ashley Barnes. Det ble ingen umiddelbar gjenforening med Charlie Austin som varmet benken. Kampen startet med et hjemmelag som så mye til ballen og Burnley forsvarte seg, så de store sjansene uteble.

Berg Gudmundsson skapte the Clarets’ første mulighet etter 9 minutter og gjestene fikk se mer til ballen etter dette. Sjansene fortsatte å utebli, men Wood (22) og Redmond (26 og 30) prøvde seg før halvtimen uten at det endret på resultatet.

Kampens første hjørnespark kom i det 32.minutt og ble som vanlig servert av Robbie Brady, men første leveranse ble avverget og det samme ble returen. Ikke lenge etter skapte Sofiane Boufal (34) kampens første store sjanse, men Nick Pope reddet godt og ga hjørnespark som det ikke ble noe av. Hjemmelaget fortsatte å presse og jage et mål der Ryan Bertrand (38) og Nathan Redmond (41 og 43) utfordret Clarets-forsvaret.

Annen omgang startet rolig og det ble noen bekymringer når Stephen Ward (51) trengte litt behandling, men kom seg raskt utpå. Hjemmelaget fortsatte å være offensive, men verken Manolo Gabbiadini (53), Ryan Bertrand (55), Maya Yoshida (56) eller Nathan Redmond (57) klarte å overliste Nick Pope.

Southampton hadde kontrollen og var det dominerende laget fram mot timen hvor Burnley brukte mer tid på å jage ballen. Det var god organisering og rutinert spill av gjestene, men de manglet noen som kunne bryte det spillet og utføre magi – så inn kom Sam Vokes og Ashley Barnes. Samtidig ble det gjenforening med Charlie Austin.

Det ble raskt andre boller og det tok ikke lang tid før Saints-forsvaret måtte jobbe litt når innbytterne Vokes og Barnes satte i gang, plutselig åpnet kampen seg igjen etter kvarter med defensivt spill. Mauricio Pellegrino så hva som foregikk og sendte utpå Shane Long, dermed ble det 4-4-2 mot 4-4-2 med to jevngode lag. Robbie Brady (77) og Steven Davies (79) kunne ha endret resultatet før kampen gikk inn i de siste ti minuttene.

81 spilte minutter og magien skulle komme. Ward mottar kula på venstrekanten, brukte Cork som sendte videre til Gudmundsson, islendingen jogget litt og la inn til tårnet Sam Vokes som raget høyest i feltet – med Yoshida i ryggen – og sendte kula i lengste hjørnet med hodet! 1-0 til Burnley og plutselig befant Burnley seg på 6.plass!

Hjemmelaget presset på og jaget en utligning, men ble møtt av et hardarbeidende Burnley-forsvar som sto heltemodig imot. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, men det hjalp ikke the Saints. Burnley vant på St. Mary’s Stadium!

Southampton: Forster, Soares, van Dijk, Yoshida, Bertrand, Davies, Romeu, Boufal (Ward-Prowse 89), Tadic (Long 75), Redmond, Gabbiadini (Austin 64)
Innbyttere: McCarthy, McQueen, Hoedt, Højbjerg

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Ward, Gudmundsson, Defour, Cork, Brady, Hendrick (Barnes 64) Wood (Vokes 64)
Innbyttere: Lindegaard, Long, Bardsley, Arfield, Westwood