En hyllest

The Clarets flyr høyt om dagen med gode prestasjoner og et nærmest hodebry for motstanderne, men det har også sin pris og stadig flere andre klubber kunne ønske seg Burnley-managerens tjenester. Sjefen selv hyller laget, mens spillerne hyller sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley reiser til Southampton denne helgen og det blir en gjenforening fra flere hold. Tidligere Clarets-spiss, Charlie Austin bekler nå en rød og hvit trøye, mens tidligere Saints, Jack Cork er (igjen) en Burnley-spiller. Tiden da Austin bøttet inn mål for moro skyld for the Clarets er for lengs over, men det var også samme sesong Burnley rykket opp til Premier League for første gang under Sean Dyche,

Fire år senere har Burnley overrasket de fleste motstandere med sin nåværende plassering og deres seige spill. Sjefen mener at klubben nå høster godene av et godt forhold til fansen, til sammenligning med når han først ankom Turf Moor.

Foto: efcfeelinblue.com

– Jeg mener at forventninger er bygget på virkelighetsoppfatningen, Det har vært slik helt siden vi solgte Charlie og man kan datere det meste tilbake til da. Han gjorde mye bra for oss, han er en flott kar og en toppspiller vi ønsker alt godt, men han dro videre og har spilt i mange Premier League-kamper siden da og det samme har vi, det forteller om hvor mye klubben har endret seg. 

– Det har vært litt flaks i det hele, men på daværende tidspunkt trodde jeg aldri at vi kom til å hente spillere til £15m, men vi har tatt klubben fram på mange måter og øyeblikket vi solgte Charlie var da de fleste tenkte at dette er realiteten fordi vi solgte får fremste spiller da. Vi har bygget forventningene siden da, men det er bygget på realiteten. Klubben har formet seg siden, både på og utenfor banen. Derfor mener jeg at enhver forventning, intern eller ekstern er bygget på realiteten. 

Foto. BurnleyFC.com

– Vi har nok overgått manges forventninger, spesielt etter starten vi har fått. Å være på syvende plass er en god start, men vi vet at det er balanse til det hele og Premier League er en tøff utfordring som vi ikke tar for gitt. Dette er et utilgivelig sted og forventningene våre må basere seg på det, det gjelder å konsentrere seg på neste kamp og gjøre det enkelt. Jeg tenker ikke så mye på fortiden, men moen ganger må man referere til hvor vi var og hvor vi er nå, avsluttet Dyche.

Og på fraværslisten?

– Nahki (Wells) trenger fortsatt spilletid. Vi mente det var passende å la han få spille kamp for utviklingslaget, spesielt som Woody var ute. Han trenger spilletid og muligheten til å bli kjent med oss, så det er noe vi kommer til å se nærmere på de kommende ukene. Når det kommer til Chris (Wood), så må vi se. Han så bra ut på mandag kveld, men det var fortsatt ikke helt sikkert. Jeg har tro på alle angriperne mine og tar avgjørelsen hvis jeg må, men det var en felles avgjørelse og vi kom fram til at det ikke er verdt å spøke med en hamstring for tidlig. Det ser ut til å ha vært en god avgjørelse. 

Foto: BurnleyFC.com

En av spillerne som har gått motsatt vei (vel, nesten) er Jack Cork og Midtbanespilleren kjenner til verdien av poeng i en tidlig fase etter en utfordrende periode med Swansea.

– Det har vært en god start og med Swansea hadde vi en tøff start de to siste sesongene, veldig lik til den vi har nå hvor vi møtte store lag og før man vet ordet av det så jager man poengene og prøver å klatre opp. Det er ikke en god atmosfære å være del av og det var tøft, så å få den starten vi har fått og komme over de hindrene er herlig og man trenger det grunnlaget for en god sesong. 

Foto: BurnleyFC.com

Hadde vi satt oss mål ved sesongstart, hadde vi ikke sett for oss dette. Vi må fortsette å forbedre og bygge på det, slik et det for øyeblikket. En god start. Det er alltid tøft når man starter Premier League-karrieren, man vil ikke sette seg urealistiske mål, man må sette dem med en god standard. Mange ville sagt at to poeng fra de ti første kampene er en grei tilbakekomst, men å ha 16 fra første ti kampene er utrolig og en utmerket start. All ære til alle involverte i klubben og det faller ned på god organisering, god arbeidsmoral og troen på at vi kan få det til. 

Foto: BurnleyFC.com

– Gjennomsnitts poengene endrer seg hver lørdag og man kan aldri ta øyet av ballen. Alle kamper er vanskelige og Southampton borte er en hard kamp i denne ligaen. Man trenger å bygge på det man har og vi må ta sjansene våre når vi kan når vi spiller mot Southampton, og det er en god sjanse for det. 

– Jeg ser fram til å dra tilbake, det var en bra klubb for meg og antageligvis et av høydepunktene i karrieren min, opprykket til Premier League. Det var et herlig lag og en god lagånd der, ganske lik den vi har her. Vi hadde en god kjerne, god kvalitet og en hardtarbeidende mentalitet i gruppen. Jeg holder kontakten med mange av dem, noe jeg regner med mange av spillerne her ville gjort hvis de flyttet på seg. Det er godt å være del av slik gruppe igjen, avsluttet Cork.

Foto: BurnleyFC.com

Med et lag der alle kjemper for hverandre, er det ikke så ofte man får vite hva som skjer bak kulissene bortsette fra «vi trener mye og bra», «vi er godt organiserte», «vi jobber for hverandre» og andre relevante fakta. Etter at Tom Heaton ble tatt av banen med skulderskade og senere operert, har Nick Pope sprudlet mellom stengene og er blant annet nominert til månedens spiller – det sier litt om det skjulte talentet klubben har.

Pope har jobbet tett med trener-apparatet og lagets andre keepere som begge har erfaring fra landslaget: Tom Heaton og Paul Robinson. Denne sesongen har han også fått konkurranse fra den danske landslagskeeperen Anders Lindegaard og forteller at mye av hans suksess mellom stengene er takket være samarbeidet med de nevnte. Og keeper-trener Billy Mercer.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er så godt å ha slike spillere rundt deg hele tiden. Jeg har fått muligheten til å se mye på Heats og han har vært en av de beste keeperne i Premier League. Bare det å se på han og hvordan jobber daglig og hvordan han spiller i helgene har antageligvis gitt meg mer enn det han kan ha fortalt. Jeg kan ikke snakke høyt nok om Tom, han er en herlig fyr, en ekte kaptein, en leder og en herlig karakter. 

– Jeg snakker med han daglig og han er fortsatt ved godt mot, så det er herlig å kunne prate med han. Det samme med Billy (Mercer), han har vært i spillet lenge og har hjulpet meg å forbedre meg helt siden jeg kom hit. Det er tidlig i min Premier League-karriere, så jeg må holde bane plantet i jorda og ta det en kamp av gangen. Vi har fått en god start og jeg har hatt gleden av å være en del av det og nyter tiden min i laget.

Foto: BurnleyFC.com

Statistikk kan fortelle mye om en spiller og i Nick Pope sitt tilfelle viser den 87,2 vellykkede redninger denne sesongen, kun en spiller overgår det og det er Manchester Uniteds David de Gea.

– Det er ikke noe jeg ser mye på, men det er alltid hyggelig å se slike tall, avsluttet Pope.

En annen spiller som har hatt sprudlet for the Clarets er backen Matt Lowton. The Clarets dro i land en viktig og seig seier over Newcastle på mandag og sitter fortsatt på øvre del av tabellen, likt med Liverpool og kun tre poeng bak Arsenal og Chelsea. Lowton ønsker å bevise for alle at de ikke er der opp helt uten videre.

Foto: BurnleyFC.com

– Sjefen har gjort en herlig jobb siden han kom hit. Alle vet det og det er opp til oss spillere å fortsette i samme spor og hente hjem poengene som lag. Hele staben, alle er med på det og det var herlig å vinne. Etter ti kamper kan vi trygt si at det har vært en fantastisk start. Vi har gitt oss selv en herlig plattform til å komme oss gjennom sesongen, vi må fortsette å hente poeng og det er ingen grunn til at vi ikke kan bli i den øvre halvdelen. 

– Vi har forsvart oss godt som lag, Barnsey gjør seg til på topp og stopper raskt mye av deres spill. Bakre fireren forsvarte godt, Ben og Tarky fikk bort det de kunne som de alltid gjør, mens jeg og Wardy sendte inn ballene og jobbet hardt for hverandre. Alle passer på hverandre i gjennombrudd og vi sikret poeng uten baklengs, som er stort for oss. 

– Det hele var en laginnsats, vi måtte virkelig plante bena i bakken, men det er det vi gjør. Vi fortsetter å jobbe hardt og prøver å finne måter å vinne kamper på. Det var viktige poeng og vi klatret oppover, hjemmeformen vår var nøkkelen forrige sesong og det må bli det i år også, sa Lowton.