Dyche og Hendrick-jubel etter seieren

Manager Dyche løftet glasset etter at Jeff Hendrick sørget for kampens eneste mål mot Newcastle og sørget for en sterk seier mot en seig motstander. Sist gang the Clarets seiret over Toon var i 1983, så da måtte Jeff Hendrick score mål i følge han selv. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en veldig god jubileumskamp, forklarer Dyche. Uavhengig av kvelden, men når man vinner slik så stadfester det en god dag på jobb. Vi måtte jobbe for seieren og jeg føler vi hadde det lille ekstra. Det var en jevn kamp som vi forventet at det skulle være og vi måtte jobbe hardt mot Rafas lag som er kjent for sin organisering. 

– Vi mistet aldri grepet om kampen, var fokuserte og behold roen, samtidig som vi hadde kontroll. Vi forsvarte veldig godt, men vi så hele tiden etter en åpning og når vi fikk sjansen etter et herlig innlegg av Johan, så ble det en utmerket avslutning av Jeff. Det er tegn på lagets fremdrift og det gledelige for meg er å se at spillerne utnytter sjansene de får. 

Foto: BurnleyFC.com

– Barnsey kom inn i varmen igjen etter at vi måtte ta ut Woody og han løp utrettelig, som om han hadde spilt hver uke. Jeg krever profesjonalitet fra alle mine spillere selv om de ikke spiller fordi det er en sterk egenskap. Det kan være vanskelig når man ikke spiller, men de jobber alle like hardt så når sjansen byr seg må de ta den. 

– Hvis det bare hadde vært en sprint, men det er det ikke. Det er som et maraton og det er fint å ha en god start og vise lagets fremgang. Vi nyter disse øyeblikkene, for all del, men det venter alltid en ny kamp rundt hjørnet og nå ser vi mot neste oppgjør, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Målscorer Hendrick innrømmer at han hadde kastet inn håndkleet hvis han hadde bommet på målet mot Newcastle. Heldigvis for alle Burnley-tilhengere, gikk det motsatt vei og jubelen kunne slippes løs på Turf Moor. Eventyreren Gudmundsson leverte først et innlegg som Cork prøvde på, men keeper Elliott var med på notene ga retur, så da gjorde islendingen ett nytt forsøk. Denne gang gikk ballen gjennom forsvaret til en umarkert Hendrick som ikke gjorde noen feil foran et nærmest åpent mål.

– Det var en jevn kamp, men det visste vi i forkant, sa Hendrick. Vi hadde sett opptak av dem og de var ganske like oss; de holdt det stramt og var vanskelige å bryte ned, men vi visste at dersom vi fortsatte så har de en tendens til å slippe inn mål i annen omgang og heldigvis fant vi en åpning. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg håpet at backen deres ikke skulle få hodet på ballen og når gikk som håpet, hadde jeg masse tid og et åpent mål. Hadde jeg bommet på den ville jeg gått av banen, det hadde ødelagt meg. Heldigvis hadde jeg nok tid og satt den inn. Vi er fornøyde med hvor vi er og vet at det er mange tøffe kamper som venter. Vi må bare fortsette i samme spor. 

– Vi lærte mye forrige sesong og har en herlig gruppe som ikke er her kun for å se på tabellen og være fornøyd med det. Vi må fortsette og hente hjem poengene på tabellen, vi må fortsette å kjempe og vinne kamper ut sesongen og se hvor vi ender. 

Foto: BurnleyFC.com

Midtbanespilleren retter samtidig en stor takk og ydmyk honnør til lagets manager, Sean Dyche.

– Jeg nyter å jobbe for han. Jeg har kun vært her i ett år og stortrivdes hele tiden. Vi jobber hardt hele uken, men det er hans minimumskrav på kampdagen og da gir han oss friheten til å gå løpe ut på banen og spille fotball, avsluttet Jeff.