Irsk lykke i Dyche-jubileum

(Burnley 1-0 Newcastle): To jevngode lag skapte tidvis underholdning på Turf Moor og fansen måtte vente lenge før jubelen kunne slippes løs. Et strålende angrep av Burnley endte med en Jeff Hendrick-scoring kvarteret før fulltid. Gjestene prøvde å svare, men maktet ikke å overliste Nick Pope, dermed ble det en viktig seier på Sean Dyches fem-års jubileum.

Begge lag måtte klare seg uten sine profilerte angripere, Chris Wood og Dwight Gayle. Til tross for fraværet av sin nye yndling skapte Burnleys Jeff Hendrick kampens første sjanse allerede etter et halv minutt. Etterfulgt av et stort Clarets-press som resulterte i to raske hjørnespark og en håndfull spennende muligheter. Ashley Barnes som fikk sjansen fra start var en farlig mann og skapte hodebry for Toon-forsvaret.

Gjestene klarte nesten å utnytte klabb og babb i Burnley-feltet etter et hjørnespark, men Christian Atsu sendte kula utenfor. Etter kvarteret kom Newcastle litt mer til i spillet sitt og ble farligere foran mål der Jonjo Shelvey (17) prøvde på et langskudd, men Nick Popes hansker holdt på ballen. Keeperens høyde og lange armer kom ved flere ganger til nytte og frustrerte gjestenes angrep.

James Tarkowski (25), Robbie Bardy (28), Ashley Barnes (31) skapte gode sjanser på kort tid, mens Newcastle på motsatt side ikke klarte å bryte ned et godt organisert og hardtarbeidende Burnley-forsvar. Fram mot pause var det underholdning på Turf Moor med to lag som spilte god fotball, men de store sjansene uteble og lagene kunne jogge i garderoben målløse.

Annen omgang startet friskt der begge lag skapte sjanser, Ayoze Perez (50) prøvde ut keeper Pope med et pen skru, men 25-åringen sendte ballen ut av faresonen. James Tarkowski (52) viste seg fram like etter, men kampen bar preg av to ganske like lag som begge manglet det lille ekstra. Til Burnleys forsvare, så må det sies at de spilte bra og var flinke med å involvere hele laget i angrepene.

I det omgangen passerte midtveis viste the Clarets magisk spill, en sjanse ble avverget og ballen havnet tilbake hos Burnley om involverte halve laget og Johann Berg Gudmundsson leverte en herlig innlegg mot Jack Cork opp som sendte en salve mot keeper fra skrått hold. Elliot måtte gi retur og nytt innlegg ble levert, denne gangen til en fullstendig umarkert Jeff Hendrick på bakerste stolpe som ikke gjorde noen feil og sendte Burnley i føringen! 1-0 i det 74.minutt!

I løpet av kort tid brukte Benitez opp alle tilgjengelige byttene sine, mens Dyche erstattet solide Defour med Ashley Westwoods friske bein. Juselu (82) kunne ha utlignet for gjestene, men spissen sendte ballen like til side for målet til Pope. Minutter senere prøvde Shelvey (85) og til tross for et hardt og godt skudd, hadde Pope kontroll. Hjemmelaget hadde ingen planer om å legge seg bakpå og nok en gang var Hendrick involvert når han spilte vegg med Ashley Barnes (89) som sendte et hardt skudd på keeper Elliot.

Jack Cork ble banens spiller og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Hayden var skremmende nære en sen utligning etterfulgt av Javier Manquillos forsøk, men det ble en viktig seier til Burnley på Turf Moor!

Burnley: Pope; Lowton, Tarkowski, Mee, Ward; Gudmundsson, Cork, Hendrick, Defour (Westwood 76), Brady; Barnes
Innbyttere: Arfield, Wells, Long, Vokes, Bardsley, Lindegaard
Gule kort: Gudmundsson 45, Cork 62, Tarkowski 75

Newcastle United: Elliot; Yedlin, Lascelles, Lejeune, Manquillo; Diame (Gayle 82), Shelvey, Ritchie (Murphy 78), Perez (Hayden 75), Atsu; Joselu
Innbyttere: Clark, Saivet, Darlow, Gamez