Cork kan returnere mot Forest

Eddie Howe og Burnley fikk et løft i dag med nyheten at midtbanemotoren Jack Cork kan returnere til the Clarets kamp mot Nottingham Forest neste tirsdag etter å ha vært sykmeldt den siste tiden. En annen nyhet som manageren kommer med er at keeperplassen er tilgjengelig og åpner for Brian Jensen i mål

Midtbanemotoren gikk glipp av helgens tap Ipswich Town etter å ha følt uregelmessigheter med hjerterytmen og leiesoldaten ble sendt til moderklubben Chelsea for nærmere undersøkelser. Mye tyder på at 21-åringen kan være tilbake i Burnley etter å ha gjennomgått den siste legeundersøkelsen idag og Howe innrømmer at å bruke Cork mot lørdagens besøk i Leicester City kan bli for tidlig, men håper å kunne bruke U21-spilleren mot Nottingham Forest neste uke.foto: burnleyfootballclub.com

Han er fortsatt med Chelsea, men vi håper å ha han tilbake på fredag og resten av sesongen og forhåpentligvis kan han trene, forteller sjefen. Det vil nok være for mye å be han om å hoppe rett ut i det, men vi håper at han vil være klar til Nottingham Forest, han har ikke vært nedfor, men sett fram til å returene og spille igjen. Vi har savnet han, han har talent, så det å ha han tilbake er gode nyheter for oss.

Ellers forteller sjefen at Martin «Pato» Paterson har startet på lett trening etter en lårskade som har holdt han på sidelinjen siden februar, mens Kevin McDonald har havnet på skadelisten etter å ha returnert fra Notts County med en ankelskade. Foruten nevnte skader sier Howe at lagets to keepere; Brian Jensen og Lee Grant begge må kjempe om retten til å bære hanskene. Jensen imponerte på reservelaget i midtuken og setter dermed press på Grant, som har voktet buret siden oktober.

Jeg har ikke sett så mye av Brian foruten treningene, hvor han har imponert, men han trengte kamptrening. Han har ikke spilt på lenge og han gjorde det som var forventet fra han, så han presser for startplass sammen med de andre som ikke starter om dagen. Brian har ikke hatt flaksen på sin side i den forstand at du kun kan ha en målvakt og Lee har spilt veldig bra siden vi har vært her, begge målvaktene er veldig forskjellige i form av stil, men de er begge der for å ikke slippe inn mål og vi er glade for å ha dem begge, forklarer Howe.

foto: burnleyfootballclub.com

Med både Pato i lett trening og Thompson som stadig blir bedre etter operasjonen har manageren gode ord om en annen midtbanespiller; nemlig Chris McCann som spilte i samme kamp som Jensen, samtidig som han også står uten kontrakt til sommeren.

Han trener mer og mer mellom kampene, blir stadig bedre og begynner å bli vant med ballen igjen. Han gjorde en god kamp, spilte 60 minutter og vi skal prøve å få han nærmere 90 før vi begynner å vurdere førstelaget. Han har et stort ønske om å returnere, det har vi også og vi ønsker å ha han mer med oss, røper Howe.