Neste: Leicester City

To lag i veldig lik form og med det samme å spille om møtes til dyst. Begge lag trenger poeng og begge vil nå den hellige 6.plassen som gir Play Off – det er klart for et møte mellom Eddie Howe og goe’, gamle Svennis.

 

Eddie Howe har ingen nye bekymringer å tenke på foruten Kevin McDonald som returnerte fra Notts County med en ankelskade, fra før er Pato, Thompson og Austin utilgjengelige, venstreback Danny Fox har en kamp karantene igjen og Jack Cork pleier kroppen etter urytmisk hjertebank – sistnevnte kan være tilbake mot Forest. Howe derimot gleder seg til oppgjøret mot Leicester med tidligere England-manager, Sven G. Ericsson.

Det er ikke ofte man kan si det, sier Howe. Jeg tror det kommer til å bli en flott kamp mellom to lag som er nærme hverandre på tabellen og som begge vil ha tre poeng for å komme seg i gang igjen. Det er et vanskelig sted å reise til for de er et godt lag, men det er vi også og derfor må vi sørge for at vi er forberedt og klare.

Sist gang lagene møttes var i sesongstarten og da endte det med en sterk 3-0 seier til Burnley. Slik situasjonen er nå er det kun et poeng som skiller de lilla- og lyseblå fra de blå, hvor lagenes form på de siste fem kampene er skremmende lik; tre tap, en uavgjort og et tap til begge. Hjemmelaget har ikke vunnet på sine tre siste hjemmekamper, mens Burnley kun har tapt en gang på fremmed gress i samme periode.

Portsmouth Andy King er klubbens toppscorer med 13 (like mange som Jay-Rod), etterfulgt av tidligere Blackburn- og Preston-spiller Paul Gallagher med sine åtte nettkjenninger og leiesoldat Yakubo fra Everton med syv mål. På skadefronten har Svennis ikke mange på listen, Kyle Naughton er tvilsom etter en sykdom, samme med forsvarer Ben Mee, mens angriper Martyn Waghorn er ute resten av sesongen. Ellers har leiesoldat Jeffrey Burma (Chelsea) karantene etter å ha blitt sendt av banen i forrige rundes kamp mot Middlesbrough.

Kampen spilles lørdag 8.april på City Ground, kl 16:00