Cork sikret avansement! Olympiakos neste!

(Burnley 1-0 Istanbul Basaksehir, e.e.o.): Begge lag hadde sine perioder med godt spill og begge skapte gode muligheter til å sette inn vinnermålet, men kampen trengte ekstraomganger. Jack Cork gjorde det samme som han gjorde i forrige Europa League-runde og sendte Burnley i føringen! Etter et fantastisk forsvarsarbeid resten av kampen sikret Burnley videre avansement i Europa League! Olympiakos neste!

Som forventet gjorde Burnley flere bytter (seks) og ga blant annet forsvarer Ben Gibson sin debut for the Clarets. Hjemmelaget skapte den første muligheten med Ashley Barnes (10′), men traff sidenettet. Ikke mange minuttene senere var Phil Bardsley (15′) med et hardt skudd mot lengste hjørne fra nærmere 20 meter og keeper Günok gjorde en god jobb med å avverge skuddforsøket.

Burnley fulgte opp med mye spennende spill og i løpet av kampens første kvarter skjedde det mer enn i første møte mellom lagene. Barnes (22′) gjorde en god jobb med å plage de tyrkiske gjestene, men både Vokes (24′) og Lennon (27′) fikk opp pulsen på tribunen. Sistnevnte skapte til da omgangens største sjanse etter et svakt utspill fra Günok, hvorpå han driblet seg gjennom tre Besaksehir-forsvarere og sendte en salve mot keeperen som på mirakuløst vis reddet med bena.

Burnley viste fram en helt annen spillestil enn den Besaksehir opplevde i Istanbul og Clarets-forsvaret gjorde en god jobb både offensivt og defensivt. Dommer Istvan Kovacs var ganske hårsår og hadde ikke så veldig sansen for den britiske spillestilen med dueller og en mer fysisk tilstedeværelse.

Gjestene skapte kampens første sjanse med Visca (38′), men sendte kula over Joe Hart. Dommeren fortsatte å gjøre meget merkelige avgjørelser og tildelte begge lag gule kort, Kahveci for en gjennomsnittlig duell, mens Long fikk kort for å hoppe i luften etter ballen… Tyrkerne våknet mot slutten av omgangen der Visca (42′) og Frei (43′ og 45+2) fikk prøvd ut Joe Hart med gode sjanser, men keeperen sto stand og holdt buret rent.

Hjemmelaget trengte noen minutter til å finne rytmen etter sidebytte, men når de først fant rytmen så fikk det tyrkiske forsvaret kjørt seg litt. Barnes (50′) og Vokes (65′) noterte seg begge store sjanser, men ingen nettkjenning.

Gjestene fikk en god periode der de så mye til ballen og fikk prøvd ut Joe Hart som var en kjempe mellom stengene og frustrerte gang på gang. Etterhvert som kampen nærmet seg ti minutter igjen, byttet sjefen ut mannskap med et øye på søndagens kamp og en muligheten til å gjenoppta overtaket på kampen. Det hjalp ikke umiddelbart på kampbildet og gjestene forsatte å presse mot Joe Hart som ikke hadde store problemer, men Burnley klarte ikke å produserer mye fremover.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter, men selv ikke en god mulighet av Barnes i det første av disse og en situasjon der Burnley nok burde hatt straffe for armbruk uten at dommeren var imponert. Det gikk til ekstraomganger, men Burnley har klart tre strake 0-0-resultater.

Burnley trengte ikke så mange minutter på å finne den lille nødvendige magien. 97.minutter var spilt når Wood plukket opp kula fra gjestene og sendte den videre til Hendrick. Jeff fant eventyreren Gudmundsson som spilte tilbake og leverte videre til kaptein Jack Cork. Innbytteren klinket til kula og sendte Burnley i føringen med et utsøkt skudd i hjørnet fra 25 meter! 1-0.

Adebayor (103′) skapte en kjempesjanse (på samme nivå som Barnes tidlig i første omgang), men det ble ingen nettkjenning der heller og kampen fortsatte til andre ekstra omgang. Det avsluttende kvarteret var nervøst og nervepirrende, et mål av Basakeshir ville gjort at tyrkerne avanserte videre.

Burnley-forsvaret og Joe Hart hadde jobbet iherdig og det var fortjent at Kevin Long ble låret til banens spiller. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt og like etter var Visca (112′) framme og truet Joe Hart. Gjestene fikk tre hjørnespark på rappen og sjefen sendte utpå James Tarkowski for å trygge i forsvaret. Burnley dro i land en viktig seier etter en hard kamp og et herlig mål av Jack Cork! Olympiakos neste!

Burnley: Hart, Bardsley, Taylor, Gibson, Long, Westwood (Cork 81), Lennon (Gudmundsson 58), Hendrick, Ward, Vokes (Wood 81), Barnes (Tarkowski 120)
Innbyttere: Legzdins, Lowton, Cork, McNeil
Gule kort: Long 40, Gibson 102, Ward 116

Istanbul Basaksehir: Günok, Caicara, Clichy, da Costa, Epurenau, Kahveci (Jojic 109), Tekdemir (Inler 93), Emre, Bajic (Adebayor 66), Visca, Frei (Napoleoni 101)
Innbyttere: Babacan, Attamah, Ucar
Gule kort: Kahveci 39, Inler 117

Tilskuere: 16,583 (I.B. 0)