Dyche og Gibson etter Basaksehir-kampen

Burnleys styrke og selvrespekt tærte ned det tyrkiske laget og sikret the Clarets videre avansement i Europa League, mener sjefen. Debutant Ben Gibson er i syvende himmel etter å fått vise hva en er god for og beviste hvorfor han ble hentet til Lancashire. 

Gårsdagens oppgjør på Turf Moor trengte ekstraomganger for å kåre en vinner og the Clarets opplevde en dejavu når Jack Cork dukket opp og satte ballen i nettet. Neste uke venter erfarne Olympiakos, men sjefen var henrykt over sitt lags innsats.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en veldig nervøs kveld. Jeg mener vi viste oss fra en god side. Med de endringene vi gjorde var en veldig gledelig prestasjon, både individuelle og kollektivt mot et veldig godt lag. De viste at de er et veldig teknisk lag og vi måtte kjempe hardt over to kamper med to kamper uten baklengs. 

– Det var en designet forsvarskamp i Istanbul, men vi prøvde å avansere hjemme med to spisser. Det fungerte bra til tider, så jeg er generelt fornøyd. Joe Hart hadde noen gode redninger, men keeperen deres reddet er skudd fra Aaron tidlig i kampen og det kunne ha endret kampbildet. I første omgang var vi veldig gode og de hadde overtaket i annen omgang, men det har vi opplevd før.

Foto: BurnleyFC.com

– De er et veldig teknisk lag som jobber med å holde på ballen, men de klarte egentlig ikke å åpne oss mange så ganger. Vi må gjøre det vi må for å vinne kamper og det har vi aldri lagt skjul på, men i ekstraomgangene var vi overalt på gresset og spillet vårt var bedre. Spillernes karakter er utrolig viktig og før ekstra omgangene snakket jeg med gruppen og de var alle fokuserte på meg. 

– Jeg så på dem (Basaksehir) og spillerne deres var overalt, kun to fulgte med på manageren deres. Slike øyeblikk av respekt er sannhetens øyeblikk for laget og er veldig viktige. Jeg mener det vi viste og krevde i ekstra omgangene var utrolig. Formen vår og lagets ønske var noe alle kunne se. Vi scoret et mål i det 97.minutt etter å ha presset keeperen deres og det er fantastisk, det er en viktig del av kampen og det var en utsøkt avslutning. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er mange måter å spille på og store forskjeller i europeisk fotball, men en ting som aldri kommer til å skje er at vi prøver å stoppe deres angrep og angriper selv. Jeg er bare glad på fansen vegne fordi de ville spille i Europa League og de har fått smake litt på det, la oss se hvor langt vi kan nå, sa en stolt sjef.

En spiller som utmerket seg på Turf Moor – og det i debuten – var forsvarer Ben Gibson. Forsvareren storspilte ved siden av Kevin Long og foran Joe Hart. Sistnevnte har holdt nullen i tre kamper på rad.

– Jeg ville vise manageren, medspillerne og ikke minst fansen hva jeg kan levere. Det klarer man ikke før man får muligheten og manageren ga meg muligheten, noe jeg nøt. Sjefen sendte ut laget han gjorde og det svekket ikke laget noe særlig. Det er bra at han tror på laget og tror på spillerne, og jeg føler vi takket for den tilliten. Vi ønsker alle å markere oss, men til syvende og sist så var det bra for laget. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det spiller ingen rolle hvem som spiller. Det er hva som er riktig for laget og det som er viktig er at Burnley FC marsjerer fremover, fortsetter å presse, fortsetter å oppnå slik de har gjort i det siste og det er noe jeg er veldig glad for å kunne være del av. Jeg har bare vært her i ti dager, men man fortelle at denne spillergruppen og trenerapparatet jobber. Arbeidsmoralen er enorm, men vi balanserer garderoben med småerting og gode karer, jeg elsker å være en del av dette. Det er guttenes testament som har ønsket meg velkommen med åpne armer og jeg ser veldig fram til fremtiden. 

– Som forsvarer er 1-0 det man ønsker og elsker. Det var fantastisk. Vi la ned innsatsen vi gjorde, ikke bare de 120 minuttene, men også 90 minutter i Istanbul som var en hardt kamp og et velfortjent rent bur. Det er ikke en individuell eller defensiv enhet som sikrer kamper uten baklengs, det er hele laget og hele troppen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er noe jeg fryder meg over med denne gruppen spillere, hvor samlet de er. Jeg har lagt merke til det allerede og prestasjonene her og i Istanbul viser det tydelig. Moralen er fantastisk, vi har fått en god start på sesongen, en solid start. Tre kamper uten baklengs og vi bygger på det. 

– Mange av guttene her har ikke vært i Europa før, så det er en kjempemulighet for oss alle der vi ønsker å vise oss fram og vi nyter det, avsluttet Gibson.