Godknask fra Turf Moor

Clarets-stopper James Tarkowski ser fram til en ny og god sesong i Premier League og gleder seg til Burnleys første hjemmekamp i serien. På søndag blir det gjenforening med en tidligere Clarets-spiller; Andre Gray og Tarky gleder seg til å møte sin tidligere lagkamerat. Aaron Lennon tror at Joe Hart vil nå nye høyder med Burnley.

Foto: BurnleyFC.com

– Klubben beveger seg fremover og laget trenger alltid en utvikling. Ser du på andre lag så bruker de penger og enhver klubb beveger seg fremover. Personlig og kollektivt var forrige sesong en god sesong, men vi vil ikke være en-sesongs vidunder hvor man sier at vi hadde en god sesong og hvor ingen snakker om oss etter det. Vi ønsker å jobbe og bevege oss fremover, jeg sier ikke at vi må ende på en femte eller sjette plass bare fordi vi havnet på syvende forrige gang. 

– Så lenge vi som føler oss som en gruppe og utvikler oss og ser fremover, så er det det viktigste. Det samme gjelder meg personlig. Jeg vil ikke være en som hadde en god sesong i Premier League og så aldri bli nevnt igjen. Jeg ønsker å være en del av landslaget og jeg vil spille for Burnley – og spille bra. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg elsker å spille fotball, som er det viktigste, og jeg nyter å spille her. Hvis jeg kan hjelpe troppen og laget til å gjøre det bra, jeg ønsker å gjøre det her og delta i det som skjer her. 

Søndagens kamp byr på en gjenforening med Andre Gray. Spissen bidro med sitt til at the Clarets rykket opp til Premier League og Tarky kommer ikke til å undervurdere 27-åringen.

– Jeg snakker mye med han, han er en god gutt. Han hadde litt vanskelig forrige sesong og fikk ikke spille så mye som han ønsket, men jeg kjenner ‘Dre’s styrker. Jeg har spilt mye mot han, spesielt på treningene og hvis jeg blir valgt så vet jeg hva jeg kan forvente, sa Tarky.

Gray på sin side ser fram til gjenforeningen med Turf Moor og kommer antageligvis til å spille ved siden av maskinen Troy Deeney.

Foto. BurnleyFC.com

– Det er alltid godt å se kjente fjes. Jeg hadde en god tid der og en suksessrik tid, så det blir hyggelig å reise tilbake. Det er en av klubbene som har hatt mest stabilitet i form av strukturen i måten de jobber på. Mye dreier seg om konsistens, de trener på samme måte hver dag i det samme formatet, så det er ingen overraskelse. Jeg tror alle vet hvor vanskelig det er å spille der, det har vært vanskelig for alle lag oh de har fått resultatene deretter.

– Jeg forventer noe buing, men håper de ikke på det siden de er i Europa. Jeg tror ikke de er like bitre nå, de endte tross alt høyere enn oss. Jeg holder ingen nag, det er bare fotball. Jeg hadde en herlig tid der og har mye til overs for klubben, de fikk meg dit jeg ville og spill i Premier League, kommenterte Gray.

En annen spiller som har vært et godt tilskudd til Clarets-troppen er Joe Hart. Keeperen har de to siste sesongene hatt en utfordrende tid i Torino og West Ham, men lagkamerat Aaron Lennon som har spilt med Hart på junior og senior-nivå er sikker på at det kun er snakk om tid før Hart blir å se i den engelske landslagstrøya igjen.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har spilt med Joe lenge. Jeg spilte med han på junior og senior-nivå på England. Han er en topp keeper, alle vet det. Han er også en herlig fyr som har med seg ett nytt nivå erfaring. Vi har toppkeepere allerede og han konkurrerer med dem. Jeg tror det blir bra for han, han hadde et par låneopphold og noen ganger kan lån være vanskelig fordi man ikke er i klubben sin. 

– Jeg tror dette kommer til å være en flott klubb for Joe og at han kommer til å skinne. Jeg ser ikke hvorfor han ikke kan bli kalt inn på landslaget igjen. Alle våre tre keepere kunne spilt for England, så gode er de. Får han en del kamper og forsetter å holde buret rent slik han har gjort, ser jeg ingen grunn til hvorfor han ikke kan bli kalt inn. 

Foto: BurnleyFC.com

Og om seg selv på Turf Moor?

– Jeg elsker det og fra jeg kom inn portene har det vært herlig. Jeg hadde en god sesongoppkjøring, føler meg bra og det føles godt. Man må alltid legge ned en innsats her, det kommer først i rekken og det er noe alle guttene gjør. Vi jobber hardt, sesongoppkjøringen var tøff, men vi nyter det alle mann, avsluttet Lennon.