Dårlig start på Turf Moor

(Burnley 1-3 Watford): Et mål til hvert av lagene tidlig i første omgang la til rette for en spennende annen omgang, men etter sidebytte ledet gjestene etter to nye mål i løpet av fem minutter.

Burnley prøvde og prøvde, men møtte et godt organisert Watford-forsvar som effektivt stoppet the Clarets sine forsøk.

Hjemmelaget stilte med tilnærmet likt mannskap som i forrige Premier League-kamp med Joe Hart mellom stengene.

Burnley fikk den verst tenkelig starten på sin første hjemmekamp når Troy Deeney fosset langs høyrekanten og la inn kula i feltet. Andre Gray var nærmest umarkert og klinket kula på direkten og sendte den i høyre hjørne. Joe Hart var på ballen, men manglet en halv finger. 1-0 til Watford etter tre minutter.

Watford-gleden var kortvarig når Burnley fikk et hjørnespark i det 6.minutt. Eventyreren Gudmundsson la inn fra flagget og i feltet spilte James Tarkowski seg fri og med et enkelt hopp og enkel stuss sto det 1-1 på Turf Moor.

Fram til kvarteret var Burnley på hugget og jaget sitt andre mål, men Ben Foster var med på notene og holdt hanskene varme. Keeperen fikk virkelig testet seg når Gudmundsson (17′) sikret et frispark og sendte det mot Foster, som måtte strekke på knoklene for å holde den unna nettet. Fram mot halvtimen var ganske åpent på Turf Moor, selv om Burnley var mest på hugget og skapte de største mulighetene.

Hjemmelaget gjorde det ikke enkelt for gjestene med gode innlegg som skapte panikk og kaos i Watford-feltet. Burnley forsvarte seg godt og var effektive med å begrense Watford-sjanser av betydning, men det hindret ikke Deeney (39′) fra å prøve på et langskudd. Hart var med på notene.

I det 42.minutt skapte Burnley en kjempesjanse når Hendrick (42′) fikk ballen på kontring i utkanten av feltet, midtbanespilleren sendte kula mot Foster som så vist avverget og ballen trillet videre. Lennon var på løp, men Holebas klarerte i siste liten, slik at kula trillet ut til en umarkert Westwood. Westy (43′) klinket til på direkten som gikk like over mål. Det ble lagt til to tilleggsminutter som ikke endret på stillingen, så da gikk lagene til pause.

Annen omgang startet med Burnley-press, men det var gjestene som kunne juble først. Et Watford-angrep havnet hos Doucoure som sendte en blanding av skudd og pasning gjennom Burnley-forsvaret og fant Troy Deeney på løp. Spissen gjorde ingen feil alene med Joe Hart og sendte lærkula i det lengste hjørnet. 2-1 til Watford i det 48.minutt. Burnley prøvde å svare, men ble effektivt stoppet av gjestene.

Et Burnley-innkast og en svak pasning av Lowton i det 50.minutt ble snappet opp av Will Hughes på midtbanen. Den tidligere Derby-spilleren satte fart og sendte han avgårde et herlig skudd mot Joe Hart fra 20 meter. Keeperen måtte strekke på kroppen, men maktet ikke å avverge at ballen gikk inn. Dermed sto det 3-1 til Watford. Burnley hadde ikke råd til å gjøre flere feil og måtte satse fremover, men det var gjestene som var farligst fram til timen.

Ashley Barnes ble sendt utpå med under halvtimen igjen og Burnley fikk umiddelbart mer energi. Det fulgte med mange pasninger på midtbanen, men lite produktivt spill der gjestene sørget for å gå rett på ballførerne. Kort tid senere var det på tide å gå tilbake til 4-4-2 når Sam Vokes kom utpå. Innbytteren (70) viste seg umiddelbart fram og headet et frispark like til side for mål. Watford parkerte bussen som det heter, så da ble Charlie Taylor sendt utpå.

Burnley klarte ikke å skape mye for å true keeper Foster og Watford var solide defensivt. Hjemmelaget virker resignerte i sluttminuttene og slet med å skape noe fremover. Sema (87′) prøvde å utfordre Joe Hart, men keeperen var med på notene.

Fire tilleggsminutter ble lagt til og i det første prøvde Ben Mee (90+1) seg på et skudd fra frispark, men sendte kula over nettet. Barnes (90+2 og 90+3) prøvde seg, men heller ikke han klarte å utfordre Foster. Dermed gikk Burnley på sitt første hjemmetap denne sesongen.

Burnley: Hart, Lowton, Tarkowski, Mee, Ward (Taylor 73), Lennon, Hendrick (Vokes 68), Cork, Westwood, Berg Gudmundsson, Wood (Barnes 64)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Gibson, Long
Gule kort: Ward 53

Watford: Foster, Holebas, Catheart, Kabasele, Janmat, Pereya, Doucoure, Capoue, Hughes (Kiko 82), Deeney (Success 88), Gray (Sema 67)
Innbyttere: Gomes, Mariappa, Masina, Prodl
Gule kort: Hughes 40, Janmaat 90+3

Tilskuerer: 18822 (Watford 1.064)