Cup-exit mot effektive Swindon

(Swindon 3-1 Burnley): Burnley dominerte åpningen av første omgang og kunne fort ha ledet med flere mål, men hjemmelaget tok ledelsen i mot spillets  midtveis og økte kort tid før dommeren blåste av til pause. Etter sidebytte var det mye spennende underholdning på County Ground der Charlie Austin fulgte tradisjonens tro og scoret kvarteret før fulltid, men det hjalp lite når  Archibald-Henville satte inn hjemmelagets tredje fem minutter før full tid.Michael Duff rakk å bli friskmeldt i forkant av oppgjøret og erstattet Jason Shackell som pådro seg en lårskade i forrige oppgjør. Sjefen holdt sitt ord og satt inn flere spillere fra rekkene; Brian Jensen, Joseph Mills, Brian Stock og Marvin Bartley – ellers fikk Dean Marney og Martin Paterson fikk begge en fortjent hvil, Lee Grant varmet benken, mens Junior Stanislas sliter med skade og leiesoldat Cameron Stewart ikke var tilgjengelig.

Charlie Austin fikk en gjenforening med sin tidligere arbeidsgiver og ville vise hva han var god for med to fine sjanser innen tre spilte minutter. De lilla- og lyseblå satte inn det første målet ved Chris McCann, men ble blåst for offside i det niende minutt og the Clarets ga et klart uttrykk for hva de ville utrette på County Ground. Burnley dominerte åpningskvarteret med 80% ballbesittelse, men målene uteble til tross for spennende forsøk fra flere lilla- og lyseblå.

Det var derimot hjemmelaget som tok ledelsen imot spillets gang og på sin første sjanse; fra et kort hjørnespark havner ballen hos Paul Benson som setter ballen kontant i nettet bak Brian Jensen i det 19. minutt. Hjemmelaget fikk følgelig blod på tann og jaget fler mål både på kontringer og dødballer.

Etter flere forsøk – hovedsakelig fra Burnley – var det på en feilpasning fra David Edgar som sørget for 2-0 etter at Andy Williams snappet opp ballen, viste magi og økte hjemmelagets ledelse i det 42.minutt.

The Clarets startet annen omgang med et bytte og satt inn angrepsvåpenet Sam Vokes – innbytteren ga gjestene en frisk pust og var aktiv i mye av det Burnley skapte fremover. Sjansene ble skapt, men det hjalp ikke på resultatet og Dean Marney ble satt inn.

Til tross for de offensive byttene var det fortsatt hjemmelaget som virket å ha best kontroll på omgangen og skremte Burnley oftere enn gjestene, som ble møtt av en svært effektiv Foderingham i Robins-buret.

The Clarets og Charlie Austin jobbet med å skape sjanser og fikk omsider lønn for strevet i det 74.minutt på et flott angrep der innbytter Vokes leverte lærkula pent til toppscoreren som satte inn sitt tiende for sesongen og reduserte for Burnley. Den tidligere Swindon-spilleren ble ikke populær hos hjemmefansen, men fikk bortefansen til å juble og fortsatte å true the Robins’ forsvarsrekke.

84 spilte minutter og Troy Archibald-Henville sørget for å punktere kampen ved å sette inn hjemmelagets tredje for kvelden. Målet var et støkk for hele troppen som ikke klarte å svare og måtte akseptere at de var slått ut av en turnering de håpet å kunne avansere.

Burnley: Jensen, Trippier, Mee, Duff, McCann, Wallace, Edgar, Mills (Vokes 46), Bartley, Stock (Marney 56), Austin
Innbyttere: Lafferty, Vokes, O’Neill, Porter, Long, Grant
Gule kort: Austin 51, Mee 68

Swindon: Foderingham, Archibald-Henville (Flint 85), McEveley, Navarro (Ferry 81), Ritchie, Roberts, McCormack, Benson (Collins 87), Thompson, Williams, Miller
Innbyttere: Collins, Bessone, De Vita, Bostock, Bedwell Gule kort: McEveley 30, Miller 47, Archibald 60

Dommer: James Adcock
Tilskuere: 7.353 (455 Burnley)