Cup-exit etter målfest på St. Mary’s Stadium

southamptonBurnley logo stor(Southampton 4-3 Burnley): Burnley fikk et godt åpningskvarter, men Clyne og Lambert dempet stemningen på bortetribunen innen halvtimen. Etter sidebytte utlignet Sam Vokes og Danny Ings, men ex-Claret Rodriguez og Adam Lallana senket forventningene.

Kevin Long ga håp mot slutten av kampen, men det ble en cup-exit for the Clarets i et forrykende oppgjør!

Sean Dyche gjorde to endringer i lagoppstillingen der forsvarerne Michael Duff og Ben Mee ble erstattet med Kevin Long og Danny Lafferty. Cameron Dummingan fikk benkeplass etter å ha imponert for ungdomslaget nylig og som forventet ble Luke O’Neill plassert på benken etter returen fra York.  På motsatt side varmet Jay Rodriguez benken og Jack Cork startet på midtbanen.

Gjestene fra Lancashire fikk den beste starten og Scott Arfield fikk kampens første sjanse allerede etter ett minutt med et fint skudd og skru som fløy utenfor. Tom Heaton var ikke overarbeidet i åpningsminuttene, men sto stand de gangene hans tjenester var nødvendige.

Hjemmelagets Gaston Ramirez sto for the Saint’s første målsjanse like før kvarteret, men skuddet var ikke presist nok og fløy høyt over. Det jevnet seg etterhvert ut og det var Nathaniel Clyne som sørget for jubel på St. Mary’s Stadium i det 22.minutt med et flott skudd fra 20 meter som havnet i nettet bak en sjanseløs Heaton. 1-0.

Burnley yppet seg, men syv minutter med godt Southampton-spill og Rickie Lambert snappet opp kula utenfor boksen, ladet kanoen og nok en gang var Tom Heaton sjanseløs med et flott skudd. 2-0 i det 29.minutt.

Målscoreren fikk seg etterhvert en smell og ble byttet ut med tidligere Claret; Jay Rodriguez, til applaus fra hele tribunen, men fram mot pause hadde Burnley vansker med å holde tritt med the Saints som spilte på et høyere nivå. Premier League-nivå.

Etter sidebytte var det litt fram og tilbake – etter 51.minutt la Dean Marney inn et flott innlegg i feltet og der var Sam Vokes som plasserte kula der den skulle; i nettet og 2-1!

Målet sendte mindre sjokkbølger gjennom Southampton og noen sjanser senere var det Danny Ings sin tur! Toppscoreren mottok kula fra Kevin Long, fosset fremover på høyre kanten og klinket til ballen som fant akkurat nok plass mellom keeper Davis og stolpen! 2-2 etter 57 minutter!

Like etter var Vokes ufattelig nære 3-2, men kjemperedning av keeperen opprettholdt stemningen og trykket. Ti minutter senere (67′) var det mye klabb og babb i feltet når Burnley stoppet opp etter en tilsynelatende felling av Heaton, men Jay Rodriguez endte opp med ballen og satte den i åpent nett. Den tidligere Burnley-spissen holdt sitt ord og feiret ikke 3-2-målet.

Innbytter Adam Lallana viste magi når han mottok kula på midtbanen i det 74.minutt, løp rundt 15 meter og satte kula i nettet med venstrebenet og dermed sto det 4-2 til the Saints.

Jay Rodrigeuz fikk to muligheter til å score sitt andre for kvelden, det samme gjorde Danny Ings, men det var Kevin Long sitt første mål for the Clarets som ga Lancashire-laget håp i det 86.minutt på hjørnespark! Ings og Vokes kunne utlignet nok en gang på tampen fram mot fulltid og de fire tilleggsminuttene, men det ble ingen flere mål i denne forrykende cup-runden!

Burnley: Heaton, Trippier, Long, Shackell, Lafferty, Treacy (Stanislas 64), Marney, Arfield, Jones, Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Stock, O’Neill, Edgar, Hewitt, Dummigan

Southampton: Davis, Clyne, Yoshida, Schneiderlin, Lambert (Rodriguez 35), Davis, Ramirez (Lallana 59), Ward-Prowse, Cork, Shaw, Hooiveld (Fonte 78)
Innbyttere: Gazzaniga, Chambers, Reed, Gallagher

Dommer: R. Madley