– Ingen unnskyldninger, ingen frykt og ingen anger

Sean Dyche pressekonferanse

Sean Dyche var full av stolthet over å ha sett sine gutter gi alt mot Premier League-konkurrentene Southampton etter å ha ligget under 2-0 og avslutte kampen med hevet hode til et 4-3-tap.

De færreste forventet at Burnley skulle dra i land en seier mot the Saints, men det var nok kun de tilreisende fansen som kunne håpe på den oppvisningen de ble vist. Burnley-laget startet meget godt og hadde kontroll på åpningskvarteret, men i løpet av syv minutter var stillingen 2-0 til hjemmelaget.

Etter sidebytte var det Burnley sin tur til å vise hva de er gode for og innen timen var spilt sto det jevnt, men Premier League-laget har store navn i rekkene der «Burnley-dödaren» Adam Lallana og ex-Claret Jay Rodriguez satte et lite lokk på håpet til 4-2. Kevin Long dukket opp på tampen av kampen og satte inn 4-3 som sørget for en nervøs avslutning på St. Mary’s Stadium som endte med cup-exit for the Clarets.

– Southampton er en stor klubb med store spillere og vi mer enn matchet dem til slutt! sa en stolt Dyche. Vi var fortsatt med når det sto 4-2, 4-3 og helt til slutt – et av våre største formler er ingen unnskyldninger, ingen frykt og ingen anger.

– Vi spiller slik vi gjør og vi gikk av banen vel vitende at vi ga alt og jeg mener det var fullstendig tydelig idag. Jeg er veldig glad på vegne av Burnley-fansen som reiste hit idag fordi de nok en gang så laget sitt gi alt for å vinne kampen.

– Det er en rar følelse å tape en kamp, men allikevel sitte igjen med en følelse av stolthet og vite at vi gjorde alt for å vinne, men det er en strålende tankegang for oss.

– Vi har vist det mange ganger denne sesongen og det tar vi med oss videre fordi vi ikke ga oss og var uopphørlige. Det tøffe med bransjen er at man ikke alltid får det man fortjener og vi fortjente nok litt mer uten å få det, men når man presterer slik vi gjorde ofte nok, kommer vi til å vinne mer enn å tape.

– Første omgang var dårlig. Vi manglet den indre troen vi har hatt denne sesongen, de fikk et grep om kampen og selvsagt endrer mål kampen. I annen omgang så vi mer ut som oss selv og keeperen deres gjorde en verdig redning fra Sam som hindret vårt 3-2-mål og snu kampen. Det måtte tre engelske landslagspillere til og en høyreback som koster £2,5m for å score mot oss

– Man må respektere at de har slike spillere, men vi mer enn matchet dem i annen omgang og jeg er stolt fordi vi spilte mot en klubb som Southampton som ikke er noen enkel utfordrer. Jeg er sikker spillerne får stor tro på seg selv og at de kan ta det fremover til neste ligakamp, avsluttet sjefen.