Dane Richards i Burnley

Sean Dyche pressekonferanseSommerens signering Dane Richard har idag ankommet Burnley og møtte for første gang sine lagkamerater på Turf Moor. Jamaicaneren ankommer England og Championship etter at hans kontrakt med Vancouver Whitecaps (MLS) gikk ut etter endt sesong, men vil ikke få muligheten til å spille før papirene er i orden.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

28-åringen har tilbrakt de siste årene i Canada og Vancouver med blandende resultater, men gode minner. Nå er tiden inne for en ny epoke i karrieren etter at vingen fikk møte sine nye lagkamerater fra Lancashire på treningsfeltet Gawthorpe på torsdag. Signeringen blir en nåværende manager Sean Dyche ikke har noen innvirkning på, da det var Eddie Howe som i sommer sikret seg signaturen til Richards.

– Han sjekker inn for å møte, hilse på og bli kjent med stedetHan er naturligvis preget av reisen og kommer til å bli integrert gradvis, men sikkert. Det er en stor sjanse for han på mange måter og derfor må vi ta det gradvis, men han må bli kjent med det vi driver med her og det vi kommer til å jobbe med fremover, bekreftet Dyche.

Richards tilbrakte kun en sesong med the Whitecaps etter å ha tilbrakt de fire foregående i «the Big Apple» med New York Red Bulls. Championship byr på nye utfordringer og vingen får dermed muligheten til å realisere sin drøm om å spille i England, men må vente til januar før drømmen kan oppfylles. I skrivende stund er ikke alle papirer tatt hånd om, noe som vil finne sted når overgangsvinduet åpner i januar.