Long vil bygge på debuten

Forsvarer Kevin Long fikk etter flere års venting sin debut for de lilla- og lyseblå og det mot Watford forrige helg. 22-åringen imponerte for hjemmelaget på eget gress og ønsker følgelig å bygge på det, men tar ingenting for gitt.

Foto: BurnleyFC.com

Forsvareren har tilbrakt tid hos både Accrington Stanley, Rochdale og Portsmouth på låneopphold siden overgangen fra Cork City i 2010. Iren har måttet leke tålmodighetens spill og ble belønnet med en velfortjent debut i helgen, men kunne gjøre lite med poengdelingen på Turf Moor.

– Jeg ønsket å bevise noe og mer enn noe annet ville jeg vise at jeg kan spille på dette nivået, sa Long som kun har fått ett innhopp dette kalenderåret og det kom mot Sheffield Wednesday i oktober.

– Jeg har spilt i League One og League Two der jeg har gjort det bra og ønsket var å kunne vise seg på Championship-nivå. Man begynner å tvile etterhvert, mange managere har kommet og dratt og har man ikke fått spilletid – lurer man på hvorfor.

– Man starter på bunnen igjen og går gjennom samme utviklingsfase slik at der de ønsker å sende det på lån og få kamptrening før noe som helst gjøres. Jeg måtte jobbe hardt og fikk heldigvis sjansen min, men vil ikke at det skal ende med en sjanse – jeg vil spille mer og var henrykt over å få muligheten – nå vil jeg bygge på sjansen og forbli i laget. 

Foto: BurnleyFC.com

Kevin ble hentet av Owen Coyle i januar 2010 og har siden den gang jobbet under Brian Laws, Eddie Howe og nå Sean Dyche – sistnevnte var fornøyd med det han så mot Watford. Manageren lot Long få sin etterlengtede sjanse, men forsvareren vet at han ikke kan ta det for gitt.

– Jeg har måttet vente lenge på min første start etter overgangen hit, men når jeg fikk vite på fredag at jeg kom til å spille var jeg henrykt. Etter å ha vært her så lenge vet jeg at det gjelder å komme seg utpå (banen) og gjøre det som trengs.

– Når det er den første kampen, pleier adrenalinet å få deg gjennom kampen, men jeg føler jeg gjorde det bra og tror at det kommer til å bli flere kamper hvis jeg tar imot sjansen og gjør det bra. 

– Jeg tror nok at Duffo og Shacks har vært våre to beste spillere i forsvaret denne sesongen, så jeg tar ingenting for gitt. Jeg trenger å fortsette med å jobbe hardt og forhåpentligvis få en plass i laget, men å spille har økt standarden for meg og nå vil jeg se fremover – forhåpentligvis bli i laget og gjøre det bra, avsluttet forsvarer Long.