Skuffende, men fortjent poeng

Burnley logo storwatford(Burnley 1-1 Watford): The Clarets startet best, men det var Watford som tok føringen på Turf Moor etter elleve minutter. Men etter flere forsøk ble de lilla- og lyseblå tildelt straffe og Charlie Austin gjorde ingen feil fra krittmerket når utlignet for the Clarets før halvtimen. Annen omgang bar preg av åpent spill der begge kunne ha tatt ledelsen, men trengte litt magi foran mål. Til tross for gode sjanser og spennende bytter endte det med poengdeling på Turf Moor.

Kevin Long fikk sin første start for the Clarets under Dyche og erstattet Michael Duff, mens David Edgar ble plassert på midtbanene i lag med Danny Ings, som erstattet duoen Brian Stock og Chris McCann. Gjestene stilte med et nærmest nytt lag mot Burnley, der kun Deeney og Bonham var de eneste som var igjen fra Dyches Watford-æra.

Jevnt spill og et mål hver

Hjemmelaget startet med et høyt press og jaget et tidlig mål der det ble skapt tre sjanser på veldig kort tid i åpningsminuttene, men tidligere Arsenal-keeper Almunia holdt buret rent. The Clarets fikk sitt første frispark etter fem minutter like utenfor 16-meteren og ble levert av Ross Wallace, men verken Austin eller Ings maktet å få pannelappen på ballen som endte med hjørnespark og videre åpent spill.

Energiproppen Ings skapte problemer for gjestene ved å plage motspillerne, noe som ga rom for både Pato og Austin. Det hjalp lite når gjestene presset stort etter elleve minutter og ble tildelt hjørnespark som endte med to spillere nede i det ballen havnet i feltet, men havnet omsider hos leiesoldat Nathaniel Chalobah som på halvvolley sendte the Hornets i føringen.

Burnley hadde (som vanlig) ikke dommeren med seg i avgjørelsene og ble ved flere anledninger frustrerte over mangelen på reaksjon, men måtte bite i det sure eplet og forsette med det de kan best. De lilla- og lyseblå jobbet tålmodig, men manglet det lille ekstra foran mål og skapte farlige sjanser på dødballer; først frispark, som endte til hjørnespark og som førte til at Marney ble dyttet overende i feltet – straffe.

Keeper Almunia prøvde å psyke ut Charlie Austin ved å ikke stå på streken, noe dommeren ikke likte og ga gult kort, følgende ble at toppscoreren kunne enkelt sette inn sitt 22.mål denne sesongen og utligne for the Clarets i det 28.minutt.

Minutter senere kunne Austin ha sendt the Clarets i føringen etter at Almunia rotet det til og keeperen kunne prise seg lykkelig over å ikke ha pådratt seg sitt andre gule etter å ha tydd til skitne metoder.

David Edgar storspilte på midtbanen med flere nøkkelpasninger som bidro til å skape mange gode angrep, men presset fra samtlige Burnley-spillere bidro til å stresse Amlunia som ved flere anledninger viste hvorfor han mistet plassen mellom stengene hos the Gunners. Angrepstrioen Ings, Pato og Austin fant tonen på topp og skapte problemer for Watford-forsvaret, mens hjemmelaget virket solide i forsvar de gangene the Hornets sendte spillere i offensiven.

Åpent spill

Det tok ikke lang tid før Burnley kom nære etter at lagene løp ut på banen etter pause, men Danny Laffertys innlegg var ikke like presist som intensjonen. Gjestene fikk en dobbeltsjanse ikke lenge etter, der Deeney kunne ha sendt Watford i føringen, men møtte på en kvikk Lee Grant som avverget begge gangene og ble tildelt frispark på tredje forsøk. Kvarteret som fulgte etter sidebytte besto mye av fram- og tilbake spill og man kan med trygghet si at det var åpent spill som preget andre omgang.

Charlie Austin fikk en kjempesjanse like etter kvarteret når Ings sendte en flott stikker til Trippier som la inn kula til toppscoreren, men keeper Almunia klarte på et mirakuløst vis å avverge med en beinparade. Toppscoreren fulgte opp med flere kjempesjanser minutter senere, men keeperen var (nervøst) på vakt.

Med så mange italienere på banen, var kontroverser unngåelige når Wallace la inn kula og traff en Watford-hånd i feltet som ble snappet opp av keeperen – uten reaksjoner fra dommer Gibbs til hjemmefansen høytlytte misnøye. Danny Ings kom mer i kampen og hans overblikk bidro til å skremme gjestene som til tider manglet energi mot unggutten.

Ekstrand fyrte av en langsalve fra 30 meter som traff stolpen og ble fulgt opp av Deeney, men Lee Grant var kvikk og reddet skuddet. Sean Dyche lot Keith Treacy få noen minutter mot slutten av omgangen og vingen viste seg som forventet fra spennende sider, men det var Junior Stanislas som skapte mest av de to.

Danny Ings ble utnevnt som banens spiller, tre tilleggsminutter ble lagt til og Sam Vokes ble satt utpå. Innbytteren la inn en herlig stikker til Charlie Austin som burde ha satt inn ballen, men Hall sendte ballen til hjørnespark. Stanislas la inn fra flagget og Vokes fikk pannelappen på ballen, men sendte kula rett på keeper Almunia og dermed endte det med poengdeling på Turf Moor.