Avviser Austin-salg og aktivitet i januar

Sean Dyche pressekonferanseMed et overgangsvindu som venter er det mange i Lancashire som ikke er imøtekommende med tanken om et Charlie Austin-salg, styret bekrefter på et aksjonærmøte at toppscoreren er en del av sesongens planer og klubben er dermed negativt innstilt til et salg.

Under samlingen kom det også fram at noen aktivitet på overgangsmarkedet ikke vil prioriteres, men avviser ikke mulighetene for lån.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche forteller at det må et «usannsynlig tilbud» til for at Burnley skal selge sin toppscorer Charlie Austin i det kommende overgangsvinduet. Flere lag fra Premier League snuser på 23-åringen som har nettet 22 mål for Lancashire-klubben og ved spørsmål om dette, er ikke sjefen bekymret for potensielle forespørsler i januar.

– Nei, ikke noe særlig. Markedet er slik og flere kommer til å være interessert i spillerne våre, forklarte Dyche. Etter å ha blitt så kjent med klubben som jeg har, er jeg sikker på det må en helsikes tilbud på bordet for å gi slipp på han.

– En ønsker interessen rundt ens spillere fordi det er et tegn på at ting går bra og akkurat nå er det mye bra som skjer her – vi må forsikre oss at vi fortsetter i den retningen og snur det til resultater.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har ingen planer om å selge CharlieKlubbledelsen tar bladet fra munnen og forteller tydelig om styrets negative innstilling til et eventuelt salg av Charlie Austin. Styreformann Mike Garlick avviser ikke bare et Austin-salg, men bekreftet at klubben kanskje vil vurdere lånemarkedet. Det ble også bekreftet at forhandlinger med flere av spillerne om kontraktforlengelser pågår da flere av spillerne har kontrakter som løper ut i sommer, samtidig som spillerkjøp ikke var en prioritet – i dette vinduet.

– Jeg misliker å handle i januar, det er ikke en god tid av året å handle på og vil heller ikke bli en prioritetVi har flere spillere som står uten kontrakt i sommer hvor Sean (Dyche) har vært her kun i åtte uker og jobber mest med å finjustere det vi allerede har.

– Det kan kanskje bli noe bevegelse på lånemarkedet, men vi planlegger ikke med stor aktivitet – hvis det er planlagt med en overgang, vil det i all hovedsak finne sted i sommer. Vi har ingen planer om å selge Charlie for øyeblikket. Vi anser han som en integrert del av laget denne sesongen og hvis dere husker tilbake til forrige sesongen så var han skadeplaget, samtidig som vi hentet han skadet, men vi vil at han skal spille for oss denne sesongen og det kommer til å skjebekreftet styreformann Garlick.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Direktør Lee Hoos la til

– Vi hadde det samme tilfellet i fjor med Jay Rodriguez der vi sa «nei, vi kommer ikke til å selge han i januar» og det samme gjelder Charlie. Vi ønsker ikke å selge Charlie og oppmuntrer ikke til noen bud på Charlie heller, vi ønsker å beholde Charlie og la han sprudle  slik han gjør nå ved å score mål og se hvor det tar oss ved sesongslutt.

The Clarets blir styrket av Dane Richards i januar – som følge av en kontrakt som ble undertegnet i sommer, men nå står flere sentrale spillere kontraktløse til kommende sommer.

Blant dem finner vi keeperne Lee Grant og Brian Jensen, forsvarer Michael Duff, midtbanespillerne Chris McCann, Dean Marney og Ross Wallace, samt populære angriperen Martin «Pato» Paterson.

– Vi kjenner til kontraktsituasjonen og vi har allerede startet på det jeg vil kalle for forhandlinger, fordi de fleste av dem er blant de bedre lønnede i klubben. Jeg mener de er realistiske og det hele er fortsatt i en tidlig fase, men ja hjulene er i bevegelse og vi har startet gjennomgangen av kontraktene på et mer seriøst plan, avsluttet manager Dyche.