Dyche: – Ressursene blir satt på prøve

The Clarets’ sjef Sean Dyche har et hektisk juleprogram foran seg, noe som fører til at de tilgjengelige ressursene blir satt på prøve – første utfordrer er jumbolaget Birmingham City førstkommende helg, som kun har vunnet en av deres siste syv.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley-bossen har en talentfull stall tilgjengelig og dermed er det usikkert om det blir forsterkninger som ankommer i januar. The Clarets’ mannskap får bryne seg på fire kamper i løpet av elleve dager. Sjefen har tro på at troppens kvalitet vil føre til at flere «nye» spillere blir å se i startoppstillingen etter at flere har gjort det beste av sine sjanser siden Dyche ble ansatt.

– Kampene er tett etter hverandre og der vil være rettferdig å si at mulighetene er der, som med Kevin Long forrige helg, sa sjefen. Keith Treacy er en annen som har jobbet hardt og kommer seg fint, han har jobbet hardt og levd opp til forventningene, han nærmer seg. Man kan aldri si når de får starte, men han forbedrer seg helt klart og det er ingen tvil om hans ferdigheter. 

– På nåværende stadie, tror jeg ikke at det blir stor aktivitet i januar. Det er en flytende situasjon og det kan være annerledes med lånemarkedet som vi overvåker tett, men permanente overganger derimot, ville jeg ikke ventet på. Det betyr ikke at vi ikke kommer til å se mulighetene, men det er ikke noe hast på nåværende tidspunkt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets reiser til Birmingham på lørdag og møter tøff motstand fra the Blues som ikke har fått den ønskede sesongstarten og kun vunnet to av deres åtte siste kamper. Burnley blir gjenforent med tidligere kaptein Steven Caldwell og Wade Elliott, men til tross for en skuffende tabellplassering så forventer Dyche en tøff kamp mot et lag som enn så lenge ikke har levd opp til forventningene denne sesongen.

– Birmingham har dybde og erfaring innad i troppen og på papiret et lag man bør anerkjenne, men vi er klare til å matche dem og vil ha resultatet vi ønsker; som er en seier. Det er et godt tegn at vi ikke slipper inn mange mål lenger, men det er enda mer positivt at vi fortsetter å skape sjanser og fortsetter å ha troen på at dersom vi fortsetter med det så vil målene komme av seg selv, avsluttet sjefen.