Dane Richards til Burnley

Burnley bekrefter idag på sine hjemmesider at Dane Richards blir deres nyeste signering, men vingen ankommer ikke Turf Moor før på nyåret da Major League Soccer-serien i skrivende stund er i full gang. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley FC bekrefter at Jamaicanske vingen, Dane Richards (28) ankommer Turf Moor fra Vancouver Whitecaps 1.januar 2013. I sin første sesong hos nevnte Whitecaps ble det to mål på seks kamper, men i de foregående fire- og et halvt årene i New York Red Bulls ble det solide 150 kamper med 21 mål til følge.  Richards har over 40 kamper for landslaget og føyer seg i rekkene over erfarne spillere som kan utgjøre forskjellen.

– Vi er henrykte over å kunne ha signert Dane, en spiller vi har vært på jakt etter en stund. Jeg så han da han spilte i New York, hvor han var i flere år og er en som har alle attributtene vi ønsker å forsterke laget med. Han er kjapp og direkte, han har en god dose hurtighet og jeg mener at han ankommer oss på et godt tidspunkt i januar og kan utgjøre en forskjell i den andre delen av sesongen. Han har internasjonal erfaring, er i en god alder og vi ser fram til å kunne forsterke troppen med Dane, skrøt Eddie Howe.

Whitecaps FC’s trener Martin Rennie la til;

– Dane er i sitt siste år av kontrakten og vi visste at det var en stor mulighet for at tilbud fra Europa kunne komme for neste sesong. Han kommer fortsatt til å være et viktig medlem av troppen vår i det vi jakter en Play-Off-plass og ser fram til hans bistand gjennom sesongen før han begir seg på en ny mulighet med Burnley.

Hovedpersonen selv, Dane Richards gleder seg til muligheten å spille i Europa, men fokuserer først på Whitecaps’ opprykksmuligheter.

–  Burnley Football Club presenterte en god mulighet for meg; å kunne spille i Europa for første gang i karrieren. Samtidig som jeg nyter tiden min med Whitecaps FC og kommer til å fortsette med å jobbe hardt og bidra til lagets suksess i det vi nærmer oss sesongslutt, avsluttet 28-åringen.