Debut på Huish Park ga tre poeng

YeovilBurnley logo stor(Yeovil 1-2 Burnley): Pent vær på en pen stadion trengte et pent mål, noe Danny Ings sto for midtveis i første omgang. Det ble skapt noen sjanser til som kunne ha økt ledelsen, men verken Ings eller Vokes klarte å gi fansen mer å juble for til pause.

Etter sidebytte lå et Yeovil-mål i luften, men Sam Vokes økte etter timen. Ti minutter før fulltid sørget Moore for spenning i kampen, men det endte med seier på Huist Park.

Manager Dyche sendte ut et uendret lag, men lot Ashley Barnes varme benken til fordel for Steven Hewitt.

Hjemmelaget startet friskt, men det Burnley og Danny Ings sto for kampens første sjanse etter syv minutter på volley. David Jones prøvde seg ti minutter senere med et skuddforsøk, men keeper Stech var på rett plass til rett tid og avverget forsøket.

I det klokken viste 20 spilte minutter, var igjen Danny Ings frempå med et fantastisk skudd fra vel 25 meter som gikk rett i krysset til ellevill jubel fra gjestefansen! Nettkjenningen var spissens 24. på 30 kamper.

Målet satte en forståelig nok en demper på stemningen blant hjemmefansen og Ings kunne økt ledelsen etter halvtimen når Scott Arfield leverte et lekkert hælspark mot målscoreren som sendte en pen salve, men ballen gikk like utenfor.

Sam Vokes ville også være med på moroa og fikk benyttet et flott innlegg av Keith Treacy, men tårnspissen sendte kula rett på keeper Stech.

Etter sidebytte var hjemmelagets Grant først ute med å prøve Tom Heaton, men keeperen hadde kontroll og fra hjørnesparket sendte Joseph Ralls ballen utenfor.

Keith Treacy ville være med på moro, men Stech var på vakt og avverget målsjansen. Joel Grant kunne ha utlignet i det 55.minutt, men Sam Vokes burde ha økt to minutter senere etter et flott angrep startet av Trippier som involverte både Marney og Arfield.

Joel Grant sløste med sjansene og traff stanga for annen gang rundt timen, noe som straffet seg når Sam Vokes sørget for 2-0 i det 62.minutt. Dean Marney fosset fremover og uselvisk leverte kula til tårnspissen som ikke gjorde noen feil foran åpent mål og satte inn sitt tolvte for sesongen.

Samme mann kunne ha økt kort tid etter, men verken han eller Ings hadde hellet med seg, noe Stech hadde. The Clarets viste seg som vanlig fra en god og offensiv side som skapte hodebry for hjemmelaget, som selv ikke kunne undervurderes.

I det 80.minutt sendte Kieffer Moore av gårde en blanding av skudd og innlegg som gikk over alt og alle – inkludert Tom Heaton – og 1-2. Ikke overraskende fikk hjemmelaget blod på tann og satte inn en storoffensiv mot the Clarets som spilte sluttminuttene noe nervøst.

Ashley Barnes fikk sin debut mot slutten, men fikk dessverre ikke noen nettkjenning da Burnley tok tre viktige poeng og beholdt andre plassen.

Burnley: Heaton, Trippier, Lafferty, Shackell, Duff, Treacy (Stanislas 73), Marney, Arfield, Jones, Ings (Barnes , Vokes
Innbyttere: Cisak, Stock, Long, Edgar, Stanislas, Kightly, Barnes

Yeovil: Stech, Ayling, Duffy, Webster, Davis, Dawson (Moore 61), Lundstram (Upson 66), Edwards, Ralls, Hayter (Morgan 74), Grant
Innbyttere: McAllister, Foley, Lanzoni, Dunn
Gule kort: Ralls 63

Dommer: Stephen Martin
Tilskuere: 6293 (1705)