Dyche om Barnes og Yeovil

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche ser fram til at klubbens siste forsterkning kan vise at han er verdig en startplass og klarer å bryte Vokes’ og Ings’ samarbeids om har sørget for å gi Burnley et godt utgangspunkt for drømmer denne sesongen. The Clarets reiser til Yeovil til helgen og selv om det kommende hjemmelaget befinner seg i bunnen av tabellen, vet sjefen bedre enn å undervurdere. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Clarets-sjefen insisterer på at Barnes ikke ble hentet til Turf Moor for å være en utstillingsdokke på sidelinjen, men for å utfordre spissduoen som har nettet ikke mindre enn 31 mål denne sesongen.

Videre innrømmer Dyche at han aldri har vært bekymret for skader på sine spisser etter pangstarten som har sendt de lilla- og lyseblå til en imponerende 2.plass, men ønsker Barnes velkommen etter at spissen signerte en avtale som binder han til Turf Moor de neste tre- og et halvt årene.

Overgangen byr på noe ekstra på topp og sjefen befinner seg plutselig i en posisjon der det er flere valgmuligheter.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– En ønsker at spillerne spiller hardt, men uten å tenke alt for mye på hva som kan skje, sa Dyche. Jeg tror ikke spissen har gjort det fordi måten de har spilt, er utrolig – det er har vært godt dokumentert at vi trenger forsterkninger på det området, men vi trengte også utfordringen. 

– Ashley er en robust og hardt-arbeidende angriper med et øye for mål og han er en vi har vist om og sett på en stund. Vi gjorde hjemmeleksene våre og han er definitivt en som vil jobbe hardt for å fortsatt være en spiller.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg kan forsikre dere at Ashley ikke bare er her som et supplement til gruppen og støtte til gruppen, men å forsikre seg at toppen blir utfordret. 

– Jeg vet at han er den karaktertypen og han er villig til å kjempe for retten til å spille. Vi anser han som en sterk spiller som kommer inn med ønsket og viljen til å forbedres og påvirke fotballkamper, som spillere gjør ved å score mål.

The Clarets reiser til Yeovil denne helgen med to tvilsomme skader hos Ben Mee og Michael Kightly, men blir styrket av Michael Duff som er friskmeldt i forsvaret.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Selv om laget befinner seg på en skuffende 23.plass i the Championship, tar ikke Dyche noe for gitt mot Somerset-laget i deres første reise til Huist Park noensinne. Med seg vil de ha 1.500 Burnley-fans.

– Jeg mener vi kommer til å ha med oss mange reisende, som er herlig, på samme måte som mot Southampton. Vi følte vi gjorde fansen stolt da, spesielt i annen omgang som vi bygget på etter Huddersfield og nå tar vi det inn i neste kamp. Yeovil er et bra lag, de kom til Turf Moor tidlig i sesongen og jobbet hardt, noe jeg er sikker på at de kommer til å gjøre igjen. 

– Jeg har sett et par av deres kamper og vi har rapporter på dem. Jeg sitter ikke igjen med følelsen at de har slakket på trykket, de er et lag som jobber hardt for å gjøre rett på en plass i denne ligaen og har gode spillere. De har hatt noen tøffe resultater, men det kan hende i Championship – det vet vi alle. Så vi reiser dit klare til å slåss, avsluttet sjefen.