Dobbel-Gray ga tre poeng mot Town

Burnley logo storHuddersfield Town FC(Burnley 2-1 Huddersfield): Hjemmelaget fikk en pangstart på kampen når Andre Gray satte inn ett straffespark innen kvarteret og økte ledelsen før pause.

Etter sidebytte var Huddersfield mest på hugget og byttene ga ønsket effekt, men fikk ikke redusering før i sluttminuttene.

Det var ingen endringer i lagoppstillingen for the Clarets og gjestene skapte kampens første mulighet som endte med et hjørnespark.

Det skulle ikke ta mange minutter før Turf Moor fikk opp pulsen, Andre Gray fosset fremover og ble klippet ned i feltet av Lynch og dommeren var raskt ute og pekte på straffemerket. Spissen stilte seg foran ballen, løpefart og sendte ballen forbi keeper Steer! 1-0 til Burnley i det 12.minutt!

Tidligere Claret, Martin Paterson prøvde å true Tom Heaton fem minutter senere (17′)  ved å sende kula til Bunn, men angriperen sendte ballen over. Samme mann prøvde seg igjen kort etter (19′), denne gangen var Duff i veien. Hjemmelaget kunne ha økt ledelsen to minutter senere (21′) når Arfield fant Vokes som ga et forsøk, men sendte kula rett på Steer.

Burnley skapte en stor sjanse etter halvtimen etter en gull-pasning av Barton som fant Andre Gray, spissen satte fart fremover og leverte en stikker til Boyd som kunne ha økt ledelsen, men sendte kula til side for mål. I det 35.minutt var Huddersfield nok en gang på fære og Huws fant Davidson på kanten som sikret et hjørnespark, som det ikke ble noe av.

For Burnley derimot gikk det på skinner. Sam Vokes samarbeidet godt med Andre Gray og fant sistnevnte med en herlig stikker på høyre, Gray ladet kanonen og økte ledelsen med en enkel avslutning i det 43.minutt. 2-0 til Burnley. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter, men det skjedde lite fram til dommeren sendte lagene i garderoben.

Det tok litt tid før annen omgang fikk startet for fullt og Burnley sto bak den første sjansen på hjørnespark. David Jones la inn fra flagget og fant Michael Keane (56′) på bakerste stolpe, men kula gikk utenfor. Like etter var Gray nok en gang på farten og ble nok en gang klippet ned, det enste med gult kort til Hudson.

Gjestene satte Wells utpå etter timen, et bytte som fikk et kjapp effekt: Wells fant Paterson og duoen samarbeidet godt og fikk sikret et hjørnespark, men det ble med det. Huddersfield så mye til ballen, men manglet fortsatt det lille ekstra foran mål. Gray (65′) og Bunn (70′) prøvde seg før gjestenes andre bytte fant sted.

Towns bytter ga effekt og gjestene ble ganske så truende foran mål, men ble begrenset til sjansene fra Paterson (75′) og Wells (77′), Arfield prøvde seg i det 81.minutt, men Huws’ forsøk minuttet senere som fikk pulsen opp til bortefansen, Heaton måtte gi retur og Darikwa fikk ryddet opp.

To-målsscorer Andre Gray ble kåret til banens spiller og ble byttet ut i det 86.minutt med Chris Long. Burnley kunne ha økt til 3-0 etter et hjørnespark signert Jones, Michael Keane traff først, før kula havnet hos Mee som ikke fikk styrt kula i nettet. Innbytter Dempsey derimot fikk på sin måte uttelling for forsøket to minutter senere når et lavt skudd traff Michael Duff og i nettet forbi Tom Heaton. 2-1 i det 88.minutt.

Det ble lagt til fire tilleggsminutter, men det hjalp lite på stillingen og Burnley sikret nok en viktig hjemmeseier på Turf Moor.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Keane, Darikwa, Arfield, Barton, Jones, Boyd, Gray (Long 86), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Ward, Kightly, Taylor, Lowton, Hennings

HUDDERSFIELD: Steer, Davidson, Whitehead, Hudson, Paterson, Carayol (Dempsey 72), Miller (Wells 60), Crainie, Huws, Bunn, Lynch.
Innbyttere: Murphy, Holmes, Billing, , Boyle, Bojaj.
Gule kort: Hudson 57, Bunn 71