Dyche takker for støtten

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche har sitt treårs-jubileum for the Clarets i forkant av denne kampen og takker fansen for deres støtte.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley-sjefen innrømmer at det var spørsmålstegn når ansettelsen ble kjent og mest i løpet av hans første seks måneder når de burgunder- og lyseblå kunne vise til kun to seire på 16 kamper, men de avsluttet sesongen på en sterk 11.plass.

Dyche er i skrivende stund den 13. lengst sittende manageren i engelsk fotball, men har siden den gang gitt Clarets-fansen mange fine minner siden den gang. I helgen kommer Huddersfield på besøk og sjefen ser tilbake med et smil om munnen etter tre år som høvding på Turf Moor.

– Jeg takker alle for støtten, spesielt fansen, poengterte Dyche. De første månedene her var tøffe og det var et spørsmålstegn som hang over meg, noen tar det tid før fansen anerkjenner deg og mange lurte nok på om jeg var rette mann som Burnley-manager. Men jeg har ment hvert ord og tenker at jeg har fått fansens og stabens respekt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var blitt tre produktive år vil jeg påstå. Får man med seg fansen så er det en herlig kobling og de har et lag her som gir dem alt som kan vinne hver kamp. Koblingen og en-klubb-mentaliteten er ikke lett å få til og jeg er glad for at det skjedde i løpet av min tid her. 

– VI har alltid måttet jobbe hardt over over det alle forventer av oss, men denne klubben har gjort det mange ganger tidligere. Jeg har lært av denne klubbens historie og vi måtte gjenta det, koblingen begynte å vokse fordi spillerne spilte bra og nye helter var født.

– Nå er det som natt og dag, spillerne er på et annet nivå, klubben og oppfatningen har flyttet seg, men det er fortsatt den gode koblingen som fortsatt blomstrer og klubben er i flott fatning på mange måter. Det er noe helt annet enn det var. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– I løpet av tre år var det nok et par (spillere) som kunne ha gjort litt mer, men for det meste har alle spillerne levert rettferdig. Når jeg ba dem om å gjøre noe og levere det de kan, så gjorde de fleste det og all ære til dem for det, for kulturen og miljøet vi har lagt. 

– Vi har måttet gjøre om tre-fire ganger underveis og selv i tidlig stadie så var det en lærekurve for meg som manager der jeg lærte om meg selv, å være under press, forventningene og kulturen i området, men jeg visste hva vi holdt på med og visste at vi var på rett spor. Selv med alle spørsmålene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

 Jeg kunne selvsagt ikke garantere Premier League-fotball, men var nesten forsikret at vi ville være bedre stilt. Det var før Bolton-kampen i min første fulle sesong når vi måtte selge Charlie Austin, resten er historie. Jeg tror alle koste seg med Premier League og fansen vaklet aldri, selv i tøffe tider. 

Jeg er veldig glad for at vi kom ut av det, etter spørsmålene og om vi kunne klare det. Man kan aldri garantere noe og vi vet at det er et maraton og ikke en sprint, men det var gode tegn i en tidlig fase; måten vi bygget opp gruppen og hvordan heltene ble født, avsluttet Dyche.