Dødballer og straffer

(Southampton 3-1 Burnley): Første omgang var preget av Southampton-dominanse, harde dueller og skader, men det sto målløst til pause. Etter sidebytte Charlie Austin kranglet inn ballen i mål på hjørnespark og Nathan Redmond økte ledelsen etter timen, også det på hjørnespark. Austin satte inn sitt andre for kvelden fra krittmerket, ikke mange minutter gjorde Vokes det samme. Burnleys trege bortreform fortsetter i Premier League.

Som forventet startet Burnley i forrige formasjon og samme lagoppstilling, som gjorde at Tom Heaton startet kampen.

Det startet friskt på St. Mary’s Stadium og det var hjemmelaget som skapte de første sjansene og sikret de første hjønesparkene (3′ og 6′). Fram mot kvarteret var det Southampton som fikk til mest, men sjanser av Austin, Redford og Tadic ble alle hindret.

Like før kvartet spilt kom kampens første skade når Matt Targett trengte behandling etter en duell og ble byttet ut med McQueen minutter senere. Hjemmelaget mistet på en måte litt av gløden og Burnley fikk se mer til ballen og skapte stadig mer, men det var fortsatt Southampton som var det laget som skapte mest. Redmond pådro seg en small like etter halvtimen og Gudmundsson ble snytt for straffe i det 34.minutt etter å ha blitt overfalt av tre Saints-fosvarere i feltet.

Når kampen nærmet seg sluttminuttene pådro Steven Defour seg en skade og måtte erstattes av Aiden O’Neill. Det var ikke så fryktelig mye som skjedde fram mot fulltid og de fire tilleggsminuttene som ble lagt til, foruten en skade på George Boyd som måtte få behandling på sidelinjen, men kom seg ut på banen etterhvert.

Etter sidebytte var det hjemmelaget som var på hugget og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. Burnley forsvarte seg godt, men i det 51.minutt var det ingen andre enn Charlie Austin som sendte hjemmefansen i føringen. Et hjørnespark ble sendt i feltet, traff noen hoder på sin vei mot Austins føtter som med litt klabb og babb fikk kranglet ballen i nettet. 1-0 til Southampton.

Like før timen tvang Tadic fram et hjørnespark etter en heroisk Tom Heaton-redning og det påfølgende hjørnesparket havnet i bena til Nathan Redmond som sendte en salve mot buret og 2-0 til Southampton i det 60.minutt. Statistikken viste 21 (9) – 5 (0) i målforsøk og 78-22 i ballbesittelse.

Det gikk fra vondt til verre i det 65.minutt når Gudmundsson klippet ned innbytter McQueen i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Litt urettferdig ettersom Burnley ikke fikk straffe i en lignende en halvtime tidligere. Charlie Austin trappet opp og sendte ballen i høyre hjørne. 3-0 til Southampton.

I det 70.minutt ble friske bein satt utpå, der blant annet Austin ble erstattet med Jay Rodriguez. Gjestene fikk en følelse av rettferdighet i det 72.minutt når Burnley ble tildelt straffe etter litt skjorte-draing og Sam Vokes gjorde ingen feil fra krittmerket. 3-1 på St. Mary’s Stadium.

Burnley satte opp presset på hjemmelaget, men klarte ikke å bryte gjennom et godt organisert Southampton-forsvar. Patrick Bamford ble sendt utpå kampens ti siste spilleminutter og Burnley gikk over til en mer 4-4-2-formasjon. Heaton fikk vist fram sine ferdigheter i sluttminuttene og hadde flere gode redninger.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det første av dem var Jay Rodriguez nære en scoring, men Heaton var med på notene. Matt Lowton (93′) prøvde seg på et langskudd uten at det truet Forster i Saints-buret. Det endte med nok et bortetap for the Clarets.

Southampton: Forster, Martina, Fonte, van Dijk, Targett (McQueen 15), Romeu, Clasie, Davis, Tadic, Redmond (Ward-Prowae 87), Austin (Rodriguez 70)
Innbyttere: Yoshida, Long, McCarthy, Hojbjerg
Gule kort: Defour 30, Marney 68

Burnley: Heaton, Keane, Mee, Ward, Gudmundsson (Kightly 70), Hendrick, Marney, Defour (O’Neill 40), Boyd (Bamford 80), Vokes
Innbyttere: Flanagan, Robinson, Tarkowski, Arfield
Gule kort: Tadic 49