Duff om opprykket

Michael Duff pressekonferanseMichael Duff forteller at lagets harde arbeid gjennom sesongen har vært det mest tilfredsstillende aspektet av Burnleys opprykk tilbake til Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets sikret som kjent spill blant eliten neste sesong etter å ha prøvd i fire år etter en sterk seier over lokale Wigan Athletic. Mål av Ashley Barnes og Michael Kightly var nok til å sikre direkte opprykk, for første gang på 39 år. Duff, som den mest erfarne spilleren i laget med sine 36 år, føler suksessen er belønningen for alt det harde arbeidet laget har lagt ned siden sesongoppkjøringen, til tross for å kontinuerlig ha blitt avskrevet blant de fleste.

– Det er mye hardt arbeid som gikk inn i de 10-15 minuttene vi så. Når man kommer opp i min alder, så verdsetter man slike øyeblikk, sa Duff kort tid etter at banen ble invadert av elleville Burnley-supportere. Jeg har hatt et par opprykk og man tar de til seg fordi de ti minuttene kapsler hele sesongen, guttene har holdt seg sammen og det er herlig.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tror ikke noen i landet ba for oss og selv når vi fikk en god start, fortsatte de fleste å avskrive oss og sa at vi kom til å falle av – noe vi ikke gjorde! Ser man på noen av de andre lagene og budsjettene de har hatt, så ser man at de faller av lasset. Vi holdt oss samlet som en liten gruppe og det har vært herlig.

– Det at jeg er 36 gjør det hele spesielt fordi jeg innser at det kan være min siste sjanse og derfor betyr det så mye for meg personlig. Jeg snakket mye med Grezza (Graham Alexander) når han var 36 og når vi rykket opp den gang. Han ba meg om å ta det til meg fordi det er en herlig ting og jeg tror de fleste guttene ikke er klare over hva de har oppnådd. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er tingen med ungdom og sjefen har «gå ut der og spille»-mentaliteten, noe som har vært autentisk med en-kamp-av-gangen-mentaliteten. Når vi slo Blackpool på fredag var meldingen, «Greit, gjør dere klare for vi har imorgen og søndag, så møter vi Wigan» – der var ingen tanker om Derby glapp eller ikke og tanken slo oss heller ikke fordi vi ikke tenker over hva andre gjør. Vi tar var på oss selv. Jeg har sagt tidligere at det er herlig når man spiller med en veldig talentfull gruppe hver uke.

– Jeg føler jeg har hatt en god sesong og spilt bra ved siden av Shacks. Jeg tror vi utfyller hverandre ganske bra og han har vært utrolig – han fortjener all honnør som han for fra alle lagkameratene. 

– Første gangen (opprykk) var spesielt fordi det kom ut av ingenting og dette året er det kanskje enda mer på grunn av lagene med budsjettene som er i ligaen nå. Jeg tror de fleste så for seg at vi skulle kjempe i bunnen og derfor er det litt av en oppnåelse. Det viser at man kan få til ganske mye med hardt arbeid og samhold som egentlig oppsummerer hele byens mentalitet. 

– Jeg tror at det er derfor supporterne har kommet ombord, fordi de har sett at vi jobber sokkene av oss hver kamp og på alle treningene. Fansen har vært herlige og vi har gitt dem litt å juble for dette året, noe som betyr mye når de blir med på lasset og står ved vår side – de har vært like gode som spillerne, avsluttet Duff.