Dyche takker fansen og spillerne

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-sjefen mener fansens støtte kan spille en stor rolle for laget når de lilla- og lyseblå spiller i Englands øverste divisjon neste sesong. Dyche takker retter en liten sarkastisk pekefinger mot dem som spådde Burnley sønder og ned, samtidig som han takker spillerne for alt det de har klart å utrette denne fantastiske sesongen. 

 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets sikret seg direkte opprykk til øverste divisjon etter en 2-0-seier over Wigan foran et fullsatt Turf Moor og gjenforenes med Premier League etter fire år i the Championship. Manager Dyche håper fansen forblir like lidenskapelige og lojale mot de lilla- og lyseblå.

– Neste år kommer til å være en utfordring, men det er viktig at den positive følelsen forblir og at vi gjør Turf Moor til et vanskelig sted å spille, slik det har vært denne sesongen. Fansen har spilt en stor rolle og fra juletider og utover har de vært utrolige, spesielt bortefansen har vært fabelaktig, dette er en folkeklubb og klubben tilhører folket. De utfyller hverandre og det er stadig vanskeligere å finne i fotball på grunn av bedrift- og finansielle sidene, klubben har en stor rolle for byen og byen har en stor rolle for klubben – kontakten er der. Vi har egentlig bare forlenget det, for slik har et vært i 132 år. 

 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det hele føles fantastisk. Det er et utrolig øyeblikk for byen og for beboerne i byen, spillerne har vært eksepsjonelle og jeg mener dette er historisk fordi; utfordringen i the Championship er stadig hardere og hardere siden klubbene som rykker ned er rikere og rikere, mens andre blir rikere takket være eiere.

Å få det til direkte er det som blir stadig vanskeligere, i Play-Off, hvem vet? Å rykke opp direkte med poengene vi har fått, med budsjettet på agendaen i denne serien og kun bruke 22 spillere er utrolig og jeg er sikker på at det ikke er noe som kommer til å bli gjentatt. Derfor er jeg ufattelig henrykt fordi det er ikke bare fotballklubben vår, men hele markøren i historien og muligens et enda større bilde for Championship-fotballen. 

18.04.12 Blackpool 0-1 Burnley (Bu: Kightly 49)
Foto: BurnleyFC.com

– Mange sa at vi kom til å slite for ett år siden når vi faktisk endte på 11.plass, som var den fjerde eller femte gangen i løpet av 15 sesonger der vi avsluttet sesongen på den øvre halvdelen av tabellen. To dager før sesongstart ble Charlie Austin solgt, men Sam Vokes har vært utrolig og den spilleren som har utviklet seg mest gjennom sesongen. Danny Ings har brutt gjennom forgrunnen og vist seg som en utrolig talentfull ung spiller.

– De har alle vært fantastiske og jeg kunne nevnt alle og enhver etter navn, jeg er stolt av alt det de har oppnådd og alt det de har gitt seg selv, laget og klubben, avsluttet Sean Dyche.