Dyche: – En helt vanlig kamp

Sean Dyche pressekonferanseHelgens oppgjør mot Crystal Palace er en kamp som gir Lancashire-laget en gyllen mulighet til å klatre oppover tabellen, men sjefen tar seg ikke til seg begrepet «seks-poenger» som blir omtalt av mange fans. Det kan tolkes dithen at Dyche tar bort noe av forventningene til the Clarets og betegner kampen som en helt vanlig kamp.

Foto: Burnley Express
Foto: Burnley Express

The Clarets tar imot the Ealges etter å ha funnet en sterk hjemmeform i Premier League og selv om motstanderen er i samme «liga» på tabellen, så er sjefen mer opptatt av konsistente prestasjoner og understreker at alle kamper er like viktige.

– Det hele «seks-poeng»-begrepet er irrelevant for meg, jeg ser på det som en mulighet til å hente tre poeng, poengterte sjefen. Slik ser vi på alle kamper fordi prestasjonene tar hånd om dem selv i løpet av sesongen, man må levere konsistente prestasjoner så det er ikke opp til meg å bekymres over hvordan andre kategoriserer kampen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Formen vår i ligaen har helt klart vokst og jeg har nevnt flere ganger om troen i gruppen og hvordan vi tar hånd om ting. De er også mer komfortable på dette nivået og da tenker jeg ikke nødvendigvis på å vinne 3-0, men de virker sikrere når de løper utpå der, er fokuserte på seg selv og det vi ønsker å oppnå.

– Jeg er veldig fornøyd med det i løpet av de siste kampene, det var alltid noe i måten spillerne opererer og modningens-perioden har helt klart vist det. 

– Alan har tatt på seg en annerledes utfordring og fått en god start med to gode resultater mot greie motstandere og så Tottenham. Vi vet at det er en stor og viktig kamp, men det er de alle og slik har det vært i alle kamper for oss. Jeg tenker at fansen vår liker det de ser, noe jeg føler at de ikke gjorde i begynnelsen av sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Fansen er med oss og de vet hvordan laget fungerer og at de gir alt. Et par har sagt til meg at Premier League har endret seg fra sist gang Burnley var her, de var en herlig stemme mot Tottenham nylig og måtte det fortsette lenge fordi de er et sterkt våpen. 

Det er spillernes frihet, den mentale friheten til å løpe ut på banen og spille, det kan være til stor hjelp gjennom sesongen. Det jeg håpet på i starten av sesongen begynner å finne sted, mange vært vært standhaftige med laget, de vet at manageren og spillerne er ærlige med dem, at minstekravet er å gi alt og at vi har ekte kvalitet.

– Det galvaniserte samholdet kan være en mektig ting og vi har helt klart bygget opp en-klubbs-mentalitet, avsluttet manageren.