Dyche: – En kamp av gangen

The Clarets reiser til Oakwell og møter et Barnsley som ligger og vaker i gråsonen nederst på tabellen. Selv om svært mange i Burnley-by har helgens Lancashire-derby, insisterer manageren på at spillerne kun fokuserer på en kamp av gangen. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets tar imot sine argeste rivaler på Turf Moor kommende søndag i det som ligger an til å bli sesongens høydepunkt, men får fotballverdenen kan rette øynene mot Lancashire, må the Tykes beseires. Sjefen regner med at troppen vet at det er et stort oppgjør på søndag, men poengterer at laget har full fokus rettet mot the Tykes.

Spillerne får nok mer innflytelse fra media. Jeg har  ikke snakket med dem angående søndag, fordi man må plan må planlegge en kamp av gangen og den neste kampen er den viktigste. Jeg ser ikke lenger frem i tid enn det, forklarte Dyche. Etter det kommer vi til å reflektere, se på skadeomfanget og alt annet, for så jobbe med laget i forkant av neste kamp.

– De er selvfølgelig klare over medie-siden og historien av kampen – noe jeg også lærer om. Jeg kan ikke kontrollere det, jeg kan kun kontrollere måten vi benytter oss av spillerne på og kartlegge hvem bør spille for at vi vinner neste kampen.

Foto: Burnelyfc.com

The Clarets håper å kunne følge opp lørdagens 1-0 over Hull og drømmer naturligvis om Play-Off, men må klare seg uten Dean Marney etter at midtbanespilleren pådro seg sitt femte gule for sesongen og må dermed sone en kamp karantene. Samtidig er Kieran Trippier tilgjengelig igjen etter å ha sonet ferdig sin karantene, uansett er Dyche sikker på at hvem enn som blir kalt opp, så er spillerne klare til å stille opp og yte det som kreves.

Realiteten i Championship er at det er et lagspill. Alle kommer til å bli benyttet før eller siden av forskjellige grunner i løpet av sesongen og jeg har benyttet meg at noen allerede i løpet av den tiden jeg har vært her.

Spillerne respekterer mentaliteten i laget, fordi det er måten vi jobber på og de respekterer at alle har sin rolle å spille. Som med David Edgar som måtte spille på høyreback sist etter å ha spilt på midtbanen da jeg ankom, så den fleksibiliteten har hjulpet oss, så vel som han, avsluttet sjefen.