Dyche fokuserer på ulvene

Sean Dyche pressekonferanseBurnley og manager Dyche forbereder seg til et toppoppgjør i Championship når serieleder Leicester City kommer på besøk, vel vitende at en seier vil kunne sende dem til topps på tabellen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets er ubeseiret på 16 kamper og har enda til gode å tape på eget gress i serien denne sesongen, noe som betyr at alt ligger til rette for en knakende god kamp mot Leicester. Sjefen er som vanlig kun fokusert på en kamp av gangen og tenker verken på forrige kamp eller på det som venter etter the Foxes.

Nigel Pearsons mannskap gikk på en smell forrige sesong etter at et sent straffe-drama sendte dem hodestups ut av Play-Off semi, ironisk nok mot Dyches forrige arbeidsgiver, Watford. Foxes-sjefen vil dermed etter alt å dømme unngå samme skjebne og har denne sesongen sørget for at Leicester leder serien. En av de største grunnene til det mener Dyche er at de kommende utfordrerne har tatt lærdom av forrige sesong.

Det er fortsatt mye jobb som må gjøres, vi må endre fokus raskt, komme oss godt og være klare – for meg så er det neste fokus på lørdagen. Jeg har sett fram til alle kamper denne sesongen og mener det er måten jeg leder på, for øyeblikket er alle fulle av selvtillit, tro og energi, så vi ser halt klart fram til dette.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jeg tror det største er at de har lært fra forrige sesong. De hadde en stor skuffelse mot slutten, men har samlet seg, re-gruppert, hentet inn noen spillere og gjenfunnet balansen i laget.

– Nigel har gjort en kjempejobb og har et veldig godt lag, han har en erfaren gruppe med noen unge som uten tvil har hatt en utmerket sesong og tabellen synliggjør det. Vi er klare over motstanden, men fokusert vårt er på oss selv. Vi er fokusert på hvordan vi spiller og vi trenger å prestere atter en gang, sa Dyche.

Lånevinduet stengte ikveld og det ble ingen nye ansikter inn portene foruten Chris Baird som ble hentet før helgen, noe sjefen forklarer med følgende;

– Vi liker gruppen slik den er og måten den fungerer på – vi hadde et par telefoner, men tenker ikke noe mer over det. Jeg har alltid sagt at det er flere enn bare deg som må være interesserte, den andre parten må også være interessert i situasjonen – både fra spillerens og klubbens ståsted.

Marneys karantene er snart over og plutselig er troppen fylt opp igjen. Vi har hentet Bairdy som har slått seg til ro og Ashley Barnes som får muligheten også – vi tenker at de skadde kommer tilbake snart. Tripps er på vei, men jeg tror ikke det vil være lurt på bruke han i denne (kampen), men vi får de. Han trener og bygger seg opp for øyeblikket. 

– Etter Leicester kampen har vi en ukes fri, eller midtuke-fri om man ønsker uten tirsdags-kamp og det er viktig at vi bruker den tiden fornuftig. Danny Ings viser også god fremgang, så vi er glade for det, avsluttet sjefen.