Neste: Leicester City

leicester fcTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCToppkamp venter i the Championship når de lilla- og lyseblå Clarets skal danse med de blå revene på Turf Moor foran storstilte kameraer. Kampen er av stor betydning for to formlag som kjemper om den prestisjetunge 1.plassen og den som vinner oppgjøret vil kunne skryte av å være på topp. 

Burnleys midtbanegeneral Dean Marney også kalt «Deaniesta» må sone karantene etter å ha pådratt seg sitt tiende gule kort for sesongen i forrige kamp mot Doncaster, videre er nøkkelspillerne Danny Ings (ankel) og Kieran Trippier (hamstring) begge lite sannsynlige. Gjestene fra Leicester har ingen nye skader å ta hensyn til og stiller med et sterkt lag. Leicester har tre poeng mer enn Burnley, men har også en kamp mindre spilt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Selv om Sean Dyche må klare seg uten tre nøkkelspillere, så tror ikke Leicester-sjef Nigel Pearson at det vil svekke Clarets-laget nevneverdig;

– Jeg tror ikke det er et stort problem for dem fordi de har så sterk tro på seg selv. Vi må jobbe veldig, veldig hardt for å forbli på toppen og akter å gjøre det, vi må forsikre oss at vi presterer på vårt beste – slik vi har gjort hele sesongen. 

Sist gang lagene møttes var i desember og da endte det 1-1, sist gang Burnley vant over the Foxes var i 2010 – den gang endte det 3-0 til the Clarets. På de siste fem møtene med har det ikke gått så bra når Leicester har kommet på besøk; 1-1-3, men denne sesongen er Burnley fortsatt ubeseiret på eget gress. 16 kamper uten tap og kun 31 innslupne mål, som de deler med Brighton.

Leicester på sin side er ubeseiret på de 18 siste kampene og har scoret imponerende 70 mål denne sesongen, ingen andre lag i Championship kan måle seg med det. Videre har de seriens beste bortestatistikk med 11 seire av 18 mulige.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 29.mars kl 13:45 og vises på TV.

Tidligere møter:
14.des 2013 Leicester 1-1 Burnley
29.des 2012 Burnley 0-1 Leicester
19.sep 2012 Leicester 2-1 Burnley
17.apr 2012 Leicester 0-0 Burnley
01. nov 2011 Burnley 1-3 Leicester
09.apr 2011 Leicester 4 0- Burnley
21.aug 2010 Burnley 3-0 Leicester