Simple mål senket the Clarets nok en gang

(Leicester 2-1 Burnley): En underholdende kamp på King Power Stadium startet med en tidlig Burnley-ledelse takket være Dean Marney og holdt seg til pause. Etter sidebytte derimot trengte hjemmelaget elleve minutter til å ta ledelsen takket være to svake mål som helt klart kunne ha vært unngått.

Det hjalp lite for de lilla- og lyseblå å uttrykke sin misnøye, for de tapte sin fjerde bortekamp på rad og manager Howe hadde all grunn til å undres hvorfor laget slapp inn målene.

Charlie Austin og Michael Duff sto over oppgjøret grunnet skade, noe som ga rom for leiesoldat Cameron Stewart og David Edgar. Toppscoreren pådro seg en smell på treningen og måtte stå over oppgjøret, ellers valgte manager Howe å la rutinerte Brian Stock starte og Wallace varme benken mot Leicester som startet med tidligere leiesoldat for Burnley, David Nugent.

Hjemmelaget fikk den beste starten med et par halvsjanser fra distanse, men ikke noe som truet Clarets-keeper Grant. Etter ti spilte minutter rykket Kieran Trippier fremover og leverte ballen til Pato som la kula videre til Dean Marney. Midtbanespilleren viste styrke og klinket til lærkula, sendte den i nettet forbi Kasper Schmeichel og fikk nettet til å løsne(!).

The Foxes prøvde å svare, men møtte på et solid Burnley-forsvar med Brian Stock som første hinder etterfulgt av en solid forsvarsrekke som ryddet opp. Hjemmelaget hadde ballen mest i den første halvdelen av omgangen, men skapte lite annet enn langskudd som Grant enkelt snappet opp.

Vel passert midtveis i omgangen satte hjemmelaget inn stor-offensiven og skapte mange gode sjanser der Marshall, Vardy og Nugent skapte hodebry for Clarets-forsvaret som hadde flaksen og fotballgudene på sin side. Burnley kunne smile hele veien til garderoben etter at fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter i en relativt god første omgang, selv om den ikke var preget av masse sjanser.

Ingen av lagene foretok noen bytter til annen omgang, men fansen kunne slippe juble løs nærmest øyeblikkelig. David Nugent sende av gårde en salve fra avstand som havnet i buret og angriperen utlignet for hjemmelaget i det 46.minutt, Nugents sjette mål mot the Clarets.

Gjestene prøvde å svare, men målet kom i motsatt ende. Jamie Vardy sendte avgårde et skudd fra distanse som traff en Burnley-kaptein Shackell, endret retning og gjorde Lee Grant sjanseløs. Leicester tok ledelsen i det 56.minutt.

Eddie Howe trengte endring i laget og sendte Ben Mee og Sam Vokes utpå (3-4-3). Byttet ga the Clarets en frisk pust og gjestene brukte ikke lang tid på å skape farlige sjanser; nærmest kom Junior Stanislas, men vingen sendte kula utenfor.

Lancashire-laget sparte ikke på kruttet og presset Leicester gradvis tilbake, men klarte ikke å bryte gjennom et robust Foxes-forsvar. Hjemmelaget jobbet hardt og nølte ikke med å skape problemer for Lee Grant som til tider fikk nok å gjøre og ved flere anledninger måtte strekke på samtlige knokler for å avverge.

Målscorer Marney serverte Sam Vokes en kjempesjanse som spissen benyttet godt, men danske Schmeichel hadde flaks og klarte å snappe opp ballen før den havnet i nettet. Kampens siste minutter var preget av kjemping om ballen, men ingen av lagene skapte nok til å kunne gi fansen en siste jubel.

Burnley: Grant, Trippier, Mills (Wallace 75) , Edgar, Shackell, Stock (Mee 62), Marney, McCann, Paterson (Vokes 62), Stanislas, Stewart
Innbytere: Bartley, Hewitt, O’Neill, Jensen
Gule kort: Paterson 26

Leicester: Schmeichel, St Ledger, De Laet, Konchesky, Drinkwater, Morgan, Marshall (Waghorn 75), Vardy (Dyer 75), James, Nugent (Futacs 90+2), Knockaert
Innbyttere: Whitbread, Danns, Logan, Beckford
Gule kort: Knockaert 73, De Laet 87

Dommer: Dean Whitestone