Dyche: – Fornærmet

Burnley ble slått ut av cupen etter denne helgen av ustoppelige Manchester City. The Clarets tok en uventet ledelse takket være Ashley Barnes, men City-laget kom tilbake og endte med å vinne 4-1. De færreste regnet med at lille Burnley skulle feie til side Pep Guardiolas mannskap, men oppbyggingen til utligningsmålet får manageren til å reagere. 

Foto. BurnleyFC.com

The Clarets ledet i en halvtime når City ble tildelt et frispark, mens lagene gjør seg klare sendte Gundogan en rask pasning gjennom alt og alle og fant Sergio Aguero som satte inn 1-1. Minuttet senere sto det 2-1 takket være samme mann og etterhvert som kampen nærmet seg slutten sørget Leroy Sane og Bernardo Silva for å gjøre daget mest mulig miserabel for the Clarets.

– Jeg må stille et stort spørsmålsteg til øyeblikket som endret kampen. Vi hadde gjort en god jobb fram til da, ikke bare ved å score et fint mål, men jobbet med å frustrere motstanderen, forklarte sjefen og uttrykte sin frustrasjon. Vi visste at de måtte åpne opp og det ga oss muligheten til å kontre, men så kommer vi til et øyeblikk der jeg antar at reglementet er i dommerens favør.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tror ikke han må blåse i fløyta, men noen ganger må man bruke sunn fornuft og dette var et av de tilfellene. Ashley Westwood sto foran ballen og stilte spørsmål ved forseelsen og så fire meter unna spør han om dommeren skal blåse. Tar de frisparket og treffer Ashley får han gult, men siden det ikke skjer så skal det liksom være greit?

– Poenget her er at han er spilleren som ville stått i det rommet hvor pasningen fikk, så jeg er ikke annet enn fornærmet over det. Jeg snakket med dommeren i ettertid og han sa at han ikke trengte å blåse så da foreslo jeg at siden han er en erfaren dommer, så burde han vite forskjellen på situasjonen hvis det kan lede til mål, og da mener jeg man kan bruke erfaringen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi fikk et tilbakeslag og det er helt klart en læringskurve for fremtiden. Derfra måtte vi gi alt fordi det er FA cupen, vi hadde ingen intensjon å prøve å dra i land en heldig uavgjort, men samtidig må vi beskytte spillerne. De fikk noen sjanser til å score slik de pleier, men de hadde fem skudd på mål og fire av dem ble mål, så det er en slags sammenligning. 

– Jeg mener vi ga et godt forsøk, men vi er strukket. Vi mangler spillere på venstre, midten og til høyre, men jeg mener at vi gjorde det bra mot et lag som flyr høyt og spesielt dette laget. Jeg så et lag som var fryktløse og er veldig, veldig fornøyd med det. Den første timen var vi fantastiske, men jeg er litt fornærmet over en avgjørelse, avsluttet sjefen.

Målscorer Ashley Barnes var begeistret over sitt fine mål, men samtidig skuffet over at det bare ble med det.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er alltid fint når man sender ballen i nettet, spesielt mot et lag som dette, men den kampen er bak oss nå. Det mener vi gjorde det veldig bra i første omgang, vi hadde en kampplan som fungerte. Vi stoppet dem og kom oss i bakrommet deres og skapte et par sjanser, men jeg mener at deres ti minutters periode etter det første målet deres ødela oss litt. Vi var frempå når utligningen kom og fikk ikke samlet oss helt, som ga dem seieren. 

– Hvis noen står foran ballen, så kommer spilleren til å gjøre det fram til dommeren ber spilleren om å fjerne seg, så det er snakk om fløytebruk, men det er vår feil at vi mistet fokus i en kort periode og de scoret sitt andre. Men når de først setter i gang så er de fenomenale, vi kommer til å se det fra vårt ståsted og se hva vi kunne ha gjort bedre. Vi er skuffet, men det er bak oss nå og vi må konsentrere oss om ligaen og neste uke kamp mot Crystal Palace. Den må vi forberede oss til, avsluttet Barnes.