Sjanseløse mot City

(Manchester City 4-1 Burnley): City var det bedre laget, men klarte ikke å stoppe Ashley Barnes’ utsøkte mål midtveis i første omgang. I annen omgang sovnet Burnley, mens City våknet og i løpet av en halvtime hadde hjemmelaget satt inn fire mål. Cup-eventyret fikk dermed en effektiv slutt før den i det hele tatt hadde begynt.

Som forventet gjorde begge lag endringer i lagoppstillingen til dette oppgjøret og Burnley lot Tarkowski, Bardsley, Arfield og Defour hvile seg mot serielederne. Det startet rolig på Etihad Stadium, men stemningen til de 7.500 tilreisende kunne høres godt.

Kampens første mulighet kom på frispark til hjemmelaget like utenfor Burnleys 16-meter etter 9.minutter, men resulterte i et hjørnepark som det ikke ble noe av og City hadde mye ball etter dette. De lyseblå skapte gode muligheter der Aguero (11), Silva (12) skapte trøbbel for Burnley-forsvaret, sistnevnte traff stolpen.. Etter kvarteret løp Lowton i rygget på Sergio Aguero og City ble tildelt frispark like utenfor halvsirkelen til Burnley, halve City-angrepet konsulterte med hverandre før Gundogan sendte kula i muren og Zinchenko fulgte opp med å sende over mur og mål.

Burnley fikk sin første sjanse på et hjørnespark når Ben Mee nikket et Gudmundsson-innlegg fra bakerste stolpe mot målet der Ashley Barnes (17) manglet en halv fot for å styre kula inn i nærmet åpent mål fra fryktelig kort hold.

Klokken viste 24 spilte minutter når Nick Pope sendte avgårde et langt skudd mot midtbanen, der ventet Sam Vokes som stusset kula videre til Ashley Barnes på løp. Spissen kom seg forbi City-forsvarer John Stones som ikke fikk klarert kula og sendte et hardt skudd forbi en sjanseløs Bravo!

Full jubel blant 7.500 og 1-0 til Burnley på Etihad Stadium! Målet kan sees nedenfor.

City presset og jaget en utligning, Gundogan og Fernandinho (28) prøvde seg, men klarte å overliste et tettpakkede Burnley-forsvar som forsvarte seg heltemodig. The Clarets la fra seg City-respekten igjen i Lancashire og fikk inn et par spennende kontringer, likeledes var de effektive med å stoppe hjemmelagets forsøk med sin 26% ballbesittelse. Zinchenko (36) fikk avsluttet et hjørnespark, men også han sendte kula like over mål. Det fulgte med et stort City-press og underholdning på Etihad, men det ble ingen fler mål i første omgang.

Annen omgang startet som forventet med et tidlig City-press, men the Clarets skapte en god mulighet med Ashley Barnes (51) når spissen fikk servert av et pent Gudmundsson-innlegg, men skuddet gikk høyt over Bravo. Hjemmelaget presset og presset og fikk til slutt uttelling for sin innsats, et raskt frispark ble en stikker til Sergio Aguero og 1-1 i det 56.minutt. Samme mann mottok kula på et fint hælspark fra Gundogan og plutselig sto det 2-1 til City minuttet senere. Burnley sovnet i timen og ble straffet hardt.

Sam Vokes fikk nesten utlignet for the Clarets like etter, men ble avblåst for en hårfin offside. Danilo (62) fikk testet ut Nick Pope som ga retur rett i føttene på Sane, sistnevnte sendte kula over mål fra kort hold.

Bortefasen kunne høres over hele Etihad Stadium når Burnley hadde noen fine øyeblikk foran City-målet. Midtveis i omgangen ble Nahki Wells sendt utpå og erstattet Jack Cork, men det skulle ikke hjelpe. Et effektivt City-angrep når Danilo, Sane og Silva samarbeidet i et angrep og kula havnet hos Leroy Sane. 3-1 i det 70.minutt.

Med kvarteret igjen kom resten av byttene for begge lag og Burnley hadde etterhvert fire spisser på banen. Innbytter Bernadro Silva ville også være med på leken og sørget for å sette inn 4-1 etter en tåpelig og uvant tabbe av Nick Pope som jaget Leroy Sane utenfor eget felt, tyskeren sendte en enkel pasning til Bernardo Silva som ikke gjorde noen feil foran nærmest åpent mål. 4-1 i det 82.minutt.

Foto. BurnleyFC.com

Det var ikke så mye liv i the Clarets etter dette og sluttminuttene var preget av halvhjertede forsøk. I det dommeren blåste av kampen etter tre tilleggsminutter kunne enhver konstatere at City er ustoppelige i England og kan bare stoppes av europeiske storlag i Champions League.

Manchester City: Bravo, Danilo, Stones, Zinchenko (Walker 71), Otamendi, Gundogan (de Buyrne 75), Fernandinho, Silva, Sane, Sterling, Aguero (Bernardo Silva 78)
Innbyttere: Ederson, Mangala, Toure, Diaz
Gule kort: Danilo 49

Burnley: Pope, Lowton, Long, Mee, Taylor, Gudmundsson (Walters 75), Cork (Wells 68), Hendrick, Westwood, Barnes, Vokes
Innbyttere: Marney, Defour, Ulvestad, Lindegaard, Bardsley
Gule kort: Westwood 59, Cork 68