Dyche gjør seg klar til kamp

Sean Dyche pressekonferanse 10Sean Dyche forventer at spillerne hever seg og viser balløya et de er klare til kamp når de entrer Elland Road på lørdag. The Clarets sparker i gang kampen kl 13:30 foran Sky Sports kameraer og målet er klart: retur til Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Tre profilerte spillere forlot Turf Moor i sommer, Danny Ings, Kieran Trippier og sist Jason Shackell, men Dyche har også forsterket med to angrepsspillere i Jelle Vossen og Chris Long, samt to høyrebacker i Matthew Lowton og Tenyadi Darikwa.

Ikke overraskende ble det bekymringer fra Clarets-fansen når ingen enda har erstattet kapteinen og solide Jason Shackell, men sjefen forventer at de allerede etablerte presterer og stiller krav til de nye.

– Vi mistet tre store spillere som hadde gjort det veldig bra for klubben og det fører alltid til en periode med tilpassing, poengterte sjefen. Vi har hentet inn spillere som vi mener er veldig gode på deres måte og vi vil at de skal vokse og være produktive. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det handler ikke bare om de nye spillerne, det gjelder gruppen vi har og de er bedre stilt fordi de har lært av forrige sesong når de spilte på et veldig høyt nivå. Det handler om at de skal bli store spillere, de har vært det allerede, men vi vil at de skal fortsette veksten og kreve slik at det tar laget fremover. 

Det er en blanding av nye spillere som må finne seg til rette, men også spillere som vi vet vil skille seg ut og prestere enda mer. Det er en annerledes følelse så klart, vi leverte en stor sesong to år siden og vi hadde en stor sesong som var – på sin måte der vi høstet mye respekt for måten vi gjorde ting på. 

– Gruppen er sterkere, men samtidig så tror jeg fansen har blitt veldig realistiske. De vet at det ikke er gitt, det er ikke noe som heter det i the Championship, noe vi var vitne til forrige sesong med de lagene som rykket ned; Wigan, Fulham og Norwich som alle har sine historier å fortelle. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– De vet også at vi er i en god posisjon til å kunne angripe sesongen og vinne kamper. To år siden klødde vi oss litt i hodet og tenkte; «Ok, la oss se hvor det tar oss», nå tror jeg det er et større krav på oss til å gi alt, avsluttet sjefen.

Mens sjefen planlegger det taktiske foran kampen mot Leeds United, så gleder fans-favoritten George Boyd seg stort til det hele sparkes i gang. Vingen blir høyst sannsynlig en viktig brikke i Sean Dyches’ mannskap denne sesongen og også han mener at målet er en umiddelbar retur til øverste divisjon.

– Vi gleder oss og jeg tror at enhver fotballfan i landet ser fram til sesongstarten på lørdag, så vi er ikke noe annerledes. Å spille i Premier League gir deg drivet til å ville lykkes og vi vil tilbake dit, det er der alle vil spille og det er stort å være der, forklarte Boyd.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener vi er bedre nå fordi å spille mot verdensklasse-spillere og presset det gir vil kun hjelpe oss til å rykke opp igjen. The Championship er en mer brutal og fysisk liga, det er en tøff liga, men vi viste forrige sesong at vi kan klare det og føler vi er klare for det som venter. Vi har mye Championship-erfaring i laget og vet hva det dreier seg om.

– Det er en herlig følelse rundt det (kampen mot Leeds); de kommer til å stille med 30.000 og det kommer til å ha en Premier League-følelse over seg. Fansen deres er herlige og jeg er sikker på at vi kommer til å ta med oss et godt følge så vi kan bruke det til vår fordel og starte bra. Starten er viktig ettersom vi kan komme oss raskt opp før landslagpausen og bygge på det derfra, avsluttet vingen.