Neste: Leeds

leeds fcElland Road LeedsEndelig braker det løs igjen! Sesongens første oppgjør blir mot rivalene Leeds United i Yorkshire, et oppgjør som også er direktesendt fra Elland Road. Burnley er blant favorittene til å rykke opp igjen, mens Leeds har fått friskt blod etter at Uwe Rösler ble manager for de hvite.

Burnley kunne ikke fått en bedre start på the Championship.

Leeds må klare seg uten midtbanespillerne Luke Murphy og Tomasso Bianchini som begge sliter med skade og vil høst sannsynlig ikke starte, men Rösler har derimot forsterket klokt og kan la sommerens signeringer Chris Wood, Stuart Dallas, Lee Erwin og Tom Adeyemi få sin debut.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets må klare seg uten Fredrik Ulvestad (ankel), Ashley Barnes (kne) og Matthey Lowton. Dyche på sin side vil nok la Jelle Vossen eller Chris Long starte på topp og Tenyadi Darikwa på høyreback.

Leeds har vunnet fem av de siste seks hjemmekampene mot the Clarets, men tapte det siste oppgjøret på Elland Road og det har statistisk sett heller ikke vært så mange uavgjort kamper mellom lagene. Ingen poengdelinger på de siste 18 kampene…

Leeds’ svake punkt – basert på forrige sesong – var deres velvilje til å gi fra seg straffer og kan vise til hele 13 tilfeller. The Clarets har funnet det vrient på Elland Road de siste sesongene, noe som har ført til målfattige kamper og aldri mer enn ett mål fra Lancashire-laget og i ni av de 14 siste kampene har de ikke klart å finne nettet.

Burnley regnes som sterke utfordrere til å rykke opp, men vil få en tøff kamp mot Leeds på Elland Road. Oddsene sier hjemmeseier, men Sean Dyche har flere ganger vist at han er slu, så alt er mulig.

Kampen spilles på Elland Road, lørdag 8.august kl 13:30