Dyche: – Henrykt over Marneys kontraktforlengelse

 

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche mener at midtbanemotor Dean Marney kan slappe av etter å ha skrevet under en kontraktforlengelse med Turf Moor-klubben og kan fokusere på å gjenfinne formen og bistå the Clarets med deres ambisjoner denne sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Marney skrev under en to-års kontrakt idag og manageren forteller at det er en del av klubbens langtidsplan om å beholde etablerte spillere, samtidig det hentes inn friskt blod i laget.

Kontraktforlengelsen gir spilleren mulighet til å rette fokus mot en plass på førstelaget etter kneskaden som holdt han ute av spill siden februar.

– Vi prøver å sette ting på plass på flere nivåer; flere spillere har blitt hentet inn til utviklingslaget, som er første gang på mange år at vi har brukt penger på annen fase-spillere for fremtiden. Det er er selvfølgelig i lag med spillerne som har kommet gjennom systemet vårt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Så legger man til de nye spillerne og et betraktelig finansielt utlegg, sammen med veksten av spillerne og Dean har vært en av dem. Han har gjort det bra for denne klubben, selv før min tid og mener det har vært utmerket.

– Han er på vei tilbake fra kneskaden og hvordan han er når han er i form. Vi vil at han skal slå seg til fordi han er fristet til bli friskmeldt litt for raskt og vi holde han litt igjen i tøylene. Kontrakten gir han den klarheten til å fortsette med tingene og sørge for at han kommer tilbake kun en gang. 

– Det er en forskjell mellom å være lykkelig og komfortabel, og Dean er lykkelig. Han har daglige krav og det samme har gruppen, så vi er henrykt over at han har skrevet under en ny avtale, avsluttet Dyche.