Dyche hyller fenomenale Clarets

Foto: BurnleyFC.com

Manager Dyche var full av lovord og hyllet spillerne etter å ha sett sitt Clarets-lag spille godt mot Tottenham på Wembley, en kamp som endte uavgjort takket være en utmerket Premier League-debut for Chris Wood som utlignet på overtid. Spissen selv var forståelig nok meget tilfreds med å ha markert seg umiddelbart for Lancashire-laget. 

Foto: BurnleyFC.com

Wood ble satt inn som innbytter sammen med Ashley Barnes etter at Sam Vokes hadde spilt ensom spiss i vel en time, byttet ga umiddelbart sitt preg på kampen og forsvarerne fikk litt mer å strebe med. Sommerens signering Chris Wood fikk en herlig pasning av Robbie Brady og satte ballen bestemt i mål, til stor frustrasjon for Tottenham-supporterne som enda har til gode å se Spurs vinne på Wembley.

– Jeg er henrykt og det var en fenomenal prestasjon. Vi kom hit med en veldig taktisk plan og det virket noenlunde i første omgang, uten at vi fikk til så veldig mye, men var ikke i noen drastiske problemer, sa Dyche. Jeg sa til spillerne at de kom til å reagere i annen omgang og dessverre var det en tabbe fra vår side som ga dem ledelsen. Jeg hadde mine tanker om byttene i andre omgang og mente de ville komme laget til gode. 

Foto: BurnleyFC.com

– Hele mentaliteten endret seg fra da og jeg mener vi var fenomenale og føler personlig vi fortjente poenget. Det mentale og fysiske hos spillerne våre var rett og slett utmerket. Vi visste vi måtte jobbe hardt hvis vi skulle ha noe mot et veldig godt lag, og det mener jeg vi gjorde. Det var 20 minutter av kampen der vi spilte på Wembley mot Tottenham og var rett og slett førsteklasses. 

– For en pasning og for ett mål, må jeg si. Det var fullstendig førsteklasses og Chris har en stjerne i boka hos seg selv for å ha scoret i sin debut og på Wembley, avsluttet manageren.

Helten selv var forståelig nok i himmelen etter å ha sikret laget et uvurderlig poeng etter sitt debut-mål for the Clarets og slo pusten ut av et Tottenham-lag som slet med å holde spissen i tøylene.

Foto: BurnleyFC.com

– Alle ser på deg som en spiss når du kommer til en klubb og setter hull på byllen og sparker videre derfra, så det er fint å ha fått gjort det. Heldigvis tok det ikke lang tid, men det er ekstra spesielt fordi det var et viktig bortepoeng og et poeng til på tavla. Jeg mener guttene fortjente det etter å ha kjempet som de gjorde. 

– Det var en utrolig ball fra Robbie, han delte forsvaret i to med en millimeters-pasning. Jeg trengte ikke å se meg til siden eller noe, den var rett der den skulle være og ble heldigvis plassert i nederste hjørne, forklarte Wood om målet som sikret det fjerde bortepoenget denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil si at det sier alt. Vi kommer til å jobbe hardt helt til dommeren blåser av kampen og gir ikke opp. Guttene viste det forrige sesong og det kommer til å fortsette slik. Forrige sesong mener jeg vi viste at vi ikke er noen enkel utfordrer og håper at vi gjentar det samme i år, og fortsetter å kjempe. Det er fire poeng på to bortekamper, det er stort og det er noe å bygge på og noe vi kommer til å se på igjen etter landslagpausen, avsluttet Wood.

– Jeg mener vi har hatt en solid start på sesongen og det er klart at spillerne fortsetter å modnes. De blir mer og mer vant til å besøke slike stadioner og det er en stol del av det. Den emosjonelle intelligensen til spillerne er en viktig del av det, å besøke slike steder, beholde roen og spille med frihet. Det forbedres hvert år med de gruppene jeg har hatt og jeg vil at det skal fortsette. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg ser hvordan vi endres og måten spillerne takler noen av disse utfordringene. Dette er førsteklasses og jeg blir veldig fornøyd av å se det som manager. Å sikre resultater er jobben min, så klart, men det er herlig å se dem utvikle seg i karrièrene sine, la Dyche til.

Etter kampen er det mange av Clarets-spillerne som tar på seg landslagstrøya og skal representere sine respektive nasjoner på den internasjonale arena. I skrivende stund er det ni Burnley-spillere som drar avgårde, hvor Irland er den med flest representanter. Jon Walters ble også tatt med, men det er usikkert om spilleren kommer til å spille, grunnet en ankelskade.