Dyche: – I god form

Sean Dyche pressekonferanseEtter en pause fra seriefotball forrige helg er det omsider tid for viktig kjemping om poeng og klatring på tabellen. Sjefen er fornøyd etter å ha forberedt sine tropper til helgens storkamp mot Ian Holloways Crystal Palace på Turf Moor, men vet at det blir en tøff oppgave å seire over opprykkskandidatene fra London.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Crystal Palace troner i skrivende stund på en 3.plass og har allerede sendt ut klare signaler om deres opprykkambisjoner. Burnley må klare seg uten spissene Charlie Austin og Martin Paterson, samt veteran og bauta Brian Stock som soner karantene etter en kontroversiell utvisning forrige helg.

Til tross for flere rykter har sjefen har enda til gode å bevege seg på overgangsmarkedet og er sikker på at den nåværende troppen har ferdigheter til å kjempe om en topp-seks plassering.

– Vi hadde et par fine seire etter jul og har som mål å bygge på det, bekreftet sjefen. Ser man på spillergruppen og de småskadene vi har hatt den siste med avgjørelsene som har gått imot oss, så har vi gjort det bra. Vi kan gjøre det bedre og vi ønsker å gjøre det bedre, men de har stadfestet at de vil ha mer poeng enn de har. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi er i god form, fire poeng unna Play-Off, ser fortsatt oppover og ser fortsatt etter fler poeng for å klatre på tabellen. Spillergruppen prøver å vise at de har ferdigheter til å gjøre det bedre og utfordringen er å gjøre det bedre enn det vi har gjort den siste tiden – det er alt vi kan gjøre. 

– For øyeblikket må vi fortsatt jobbe veldig hardt for å få det og jeg har fortalt dem at det er slik fotball kan være. Ingen gir deg gratispoeng og man kan heller ikke kontrollere dommeravgjørelsene, men man må gjøre seg fortjent til det man får og ved å gjøre det skaper man en veldig god mentalitet. 

The Clarets har ikke hatt flaksen på sin side de siste par gangene og ble nok en gang vitne til en urettferdig dommeravgjørelse da Brian Stock ble feilaktig tildelt gult kort som etterhvert ble skjebnesvangert da kort nummer to kom og utvisning ble en realitet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley måtte avslutte kampen med ti mann på banen, men det endret ikke ambisjonene til den lilla- og lyseblå hæren som som fortsatt har Play-Off i kikkerten.

– Det er intensjonen. Det kan ikke garanteres, men vi jobber hardt på treningene og så langt det lar jeg gjøre, garanterer vi å gjøre det vi kan for å forsikre at prestasjonene opprettholdes.

– Jeg mener at dersom prestasjonene er gode over en lengre periode, så vil poengene komme og det er noe å jobbe mot. Prestasjonene har vært veldig gode siden jeg har vært her og vi er alltid sultne etter mer, noe som vil fortsette på ukentlig basis inntil sesongen slutter. 

– De har gode angrepsvåpen med Glenn Murray som scorer mål og deres to kantspilleres om har vært veldig produktive for dem. Det er mye snakk om Zaha, men (Yannick) Bolasie har gjort det bra og det snakkes en del om han også, så de har sine utfordringer utenfor banen. 

– De har vist at de kan skaffe poeng til tabellen og de kommer til å være en tøff utfordrer for oss, men jeg mener at alle er det på hver sin måte. Bunnklubbene kjemper for å komme seg ut og toppklubbene kjemper for å bli på toppen, mens vi kjemper for å bli bedre – så alle har sine utfordringer, avsluttet sjefen.