Pressemelding: Turf Moor og Gawthorpe

Turf MoorBurnley FC kommer med en pressemelding idag på sine hjemmesider der det kommer fram at klubben er i gang med en prosess der stadionen Turf Moor og treningsfeltet Gawthorpe vil bli kjøpt tilbake. 

Burnley FCs styreformenn John Banaszkiewicz og Mike Garlick bekrefter at de inviterer til støtte fra private investorer og styret mener at det kan generere nok midler til å kjøpe tilbake klubbens «spirituelle hjem» Turf Moor. Stadionen har vært Burnleys hjemmearena siden 1883, men har i likhet med treningsfeltet Gawthorpe vært i Longside Properties Ltd.s hender siden 2006.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter å ha sett på en potensiell restrukturering, er hjulene satt i sving med å kjøpe tilbake begge fasilitetene fra den nåværende eieren til en nystiftet selskap; Turf Moor Properties Ltd. Det nye selskapet blir eid av Burnley FC Holdings Ltd. (BFCH), som også er planlagt å være moderselskapet for alle aksjene som klubben har gjort tilgjengelige i Burnley Football & Athletic Co. Ltd. (BFAC). Aksjonærene i BFAC blir følgelig invitert til å bytte ut sine nåværende aksjer med det samme antallet aksjer i det kommende BFCH-selskapet.

– Vi er henrykt over å kunne annonsere det første steget i tilbakekjøpet av Turf Moor og Gawthorpe, som markerer starten på en ny ære for vår strålende historie. Denne avtalen tillater oss å beskytte Turf Moor og Gawthorpe fra usikkerheten i fotball industrien og dens finanser, som vi har sett har slått andre klubber veldig hardt de siste årene, forklarte John Banaszkiewicz.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Klubbens plan går ut på at all eiendom blir samlet under en paraply-organisasjon og nedbetalt i løpet av syv år med fortjeneste. Forslaget har blitt tatt godt imot av de potensielle interessene, som også er Burnley FC-supportere og som alle har tilbudt seg å tilby betydelige sekssifrede summer.

– Etter å ha sett på alle mulighetene er styret sikre på at dette representerer den mest kostnadeffektive muligheten og muliggjør en del av våre fans å ta del i å ta tilbake vårt spirituelle hjem som blir under klubbens kontroll. I dagens fotball er det viktig å opprettholde en progressiv tilnærming til trening og utvikling av spillere som inkluderer å ha en infrastruktur av kvalitet.

– Ved å ta tilbake stadionen og treningsfeltet, kan vi forsikre oss at vi fortsetter på en vei med kontinuerlig forbedring. I tillegg vil et tilbakekjøp av Turf Moor og Gawthrope være en finansiell og operasjonell langsiktig plan og vi vil ruste klubben til en bedre finansiell posisjon, avsluttet styreformannen.