Dyche: – Richards kan bli et bra våpen

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche fikk se nysignering Dane Richards i aksjon mot Barnsley i helgen og selv om utfallet endte med at Burnley røk ut av cupen, så føler sjefen at jamaicaneren kan bli et viktig våpen i sesongens andre halvdel.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dane Richards ble signert av Eddie Howe i sommer og ankom Burnley etter at kontrakten hans med Vancouver Whitecaps gikk ut i desember. Ting gikk ikke helt som planlagt for daværende manager Howe som etterhvert valgte å trekke seg fra Burnley-setet og flyttet tilbake sørover til Bournemouth når tilbudet om å ta over the Cherries dukket opp.

Sean Dyche tok som kjent over roret på Turf Moor og selv om sjefen enda har til gode å hente inn spillere etter eget ønske, så er han svært fornøyd med det jamaicanske Richards har å by på. Vingen fikk sin debut da han ble sluppet løs midtveis i annen omgang mot Barnsley i helgen og nærmest umiddelbart skapte han sjanser for de lilla- og lyseblå. Sjefen innrømmer at 29-åringen nok trenger tid på seg til å bli kjent med det engelske spillestilen, kulturen og livet på balløya, men er optimistisk og anser at vingen kan utgjøre en stor trussel etterhvert som han blir varm i trøya.

– Han har vist at han er direkte og kan bli et stort våpen i fotball. Han er i en innkjøringsperiode der han må bli vant med den nye kulturen, lagkameratene og måten vi spiller på. Vi følte at lørdagens kamp trengte en energi innsprøytning på høyre side og noen som kunne strekke banen litt, vi ønsket derfor å introdusere han. Vi fikk nettopp det og han sprudlet når han kom inn, ga oss mer rom, skapte sjanser og påvirket ting – det er for tidlig å si, men vi må se an hvordan det går, sa sjefen.