Dyche ikke overrasket over Ings’ nominasjon

Etter å ha fått vite om Danny Ings’ nominasjon til årets spiller i Championship, er sjefen ikke overrasket, men fryder seg på vegne 21-åringen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche føler at det fortsatt er mye å hente fra Danny Ings i årene som kommer etter at han er valgt ut som en av tre til å motta prisen for årets spiller i Championship for sesongen. Ings konkurrerer med Leicesters midtbanespiller Danny Drinkwater og Leeds’ angriper Ross McCormack, vinneren blir kåret på søndag kveld.

Jeg vil ikke si at det kommer som et sjokk, i positiv forstand må jeg få poengtere, sa Dyche. Han har vært i god form og levert utmerkede prestajoner og fantastiske mål, han er en ung mann som fortsastt lærer. Han jobber hardt med spillet sitt og har blitt en ekte lagspiller, en av stor verdi ikke bare for laget, men for klubben også. Han har blitt en friontfigur for laget og for jobben han gjør for lokalsamfunnet, vi er veldig glade på hans vegne.

Han har kommet seg merkbart i løpet av min tid i klubben. Jeg tror alle var klare over talentet hans og forrige sesong var det flere som begynte å spørre om han ville score mål, om han ville ditt eller datt, men han utvikler seg fortsastt og mange glemmer det til tider. Man må vente for at spillerne skal få utvikle seg på en måte der de lærer og trenes, vi håper at informasjonen vi gir han er av god kvalitet og han får støtte med å lære seg spillet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Derfor utvikler han seg psykisk og mentalt også, i tillegg til spillforståelsen og tekniske ferdigheter. Når alle de aspektene samles og selv om det er mye jobb igjen, så har han levert gode tegn og prestasjoner denne sesongen.

Spissen pådro seg en smell mot Birmingham i midtuken og er tvilsom i fortkant av kampen mot Leeds, men Dyche vil ikke utelukke noen ting.

Det er for tidlig å si og vi må vente og se hvordan det utarter seg det neste døgnet. Vi tror det er en smell fremfor noe mer alvorlig, men vi må undersøke det nøye før vi vet mer, avsluttet sjefen.