Dyche: – Ingen sure miner

I går fikk the Clarets nyheten at de har sikret inngangsbilletten til Europa League, en faktor som sjefen mener påvirket dagens kamp da Burnley ikke hadde noe å spille for. Dyche brukte lite energi på kampens utfall og hyllet heller spillerne for oppnåelsen. 

Foto: BurnleyFC.com

Clarets-sjefen mener det var en blanding av lagets feiring og Arsenals ønske om å gi avtroppende manager Arsene Wenger en verdig avslutning på sin 22 år lange Gunners-karriere, på eget gress. Tross et stygt 5-0-tap, påstår sjefen at overkjøringen ikke kommer til å ta vekk noe av gleden the Clarets nå opplever etter 51 års ventetid.

– Jeg mener Arsenal hevet spillet sitt betraktelig dag, men vi gikk ut på gresset idag etter gårsdagens nyheter der vi ble kvalifisert til Europa League. Det betydde plutselig at vi ikke hadde noe å spille for og det mener jeg var synlig, spillerne er tross alt mennesker og når man legger til hva motstanderen ville oppnå, for Arsene og hele anledningen, så klarte vi ikke å fremtvinge en prestasjon. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi mistet Ashley Barnes tidlig i kampen, som ikke hjalp og vi venter på nyheter fra sykehuset rundt skulder/krageben-skaden han pådro seg, men vi skal heller ikke ta noe fra Arsenal. De var veldig gode og var klare for kampen, mens vi manglet det lille ekstra å spille med. Man trenger det lille ekstra, spesielt når man spiller mot de store, men det hadde vi ikke idag og det skjønner jeg. 

– De store lagene kan skade deg og noen ganger biter de, som idag. Man har spillere der ute som er verdt £50m og £60m per stykk og de er av toppklasse. Vi utvikler fortsatt spillere og prøver å gjøre dem om til bedre spillere, men det tar tid og man får et par slag underveis. I dag var en av de dagene, men i det store bildet – og det er viktig å huske dette – så har det vært en stor, stor sesong for spillerne mine. De har vært fullstendig utrolige gjennom hele sesongen, så jeg kommer ikke til å bruke krefter på denne kampen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Han (Wenger) har brakt så mye til spillet. Han og sir Alex, som våre tanker går til, var begge giganter i spillet. Arsene er en legende og jeg er sikker på at om ti år så kommer fansen til å se tilbake og tenke på hva slags ære det var. Han transformerte en klubb til maskinen den er og det mangfoldet på trenersiden og hans filosofi, som han har levert og gjort han til en legende. 

– Fansen vår var utrolig igjen og de var takknemlige overfor Arsene og med full rett. Nå ser vi fremover til hjemmekampen hvor vi vil levere en stor prestasjon foran våre egne fans, avsluttet Dyche.

Innbytter Sam Vokes fikk ikke komme til så mange sjanser i denne kampen, men vil at the Clarets skal avslutte sesongen på topp og kunne feire Europa-billetten etter tapet for Arsenal.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er utrolig. Jeg har vært i klubben i seks år og utviklingen på og utenfor banen har vært enorm. Å avslutte det hele med en plass i Europa League er noe vi ikke hadde drømt om et par år siden. Det er spennende tider og vi ser fram til sesong-oppkjøringen og vil sparke det i gang. Fansen har vært vanvittige og å kunne få siste kamp på eget gress en god mulighet for oss å avslutte sesongen på best mulig vis og ta sommerferie. 

– Ta vekk dagen idag og det er herlig at vi har sikret 7.plassen, det viser hvor langt vi har kommet og det ville være herlig å avslutte det med stil neste helg. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en frustrerende ettermiddag for oss. Det var mye som skjedde her idag, det var en stor dag for Arsene Wenger, men når fløyta gikk så ville vi gi alt og klarte ikke å vise det vi har vist gjennom sesongen, spesielt på bortebane. Vi har vært i toppklasse, men ga oss ikke den muligheten idag. Det har vært vært en fantastisk sesong og det er derfor vi er skuffet, det er ikke oss og Burnley-måten å ligge under på den måten. Det var en kamp vi ikke skulle ha latt glippe så mye, men Arsenal er en annen klasse og det var vanskelig for oss. De er et topplag og viste det på alle områder, la Vokes til.