Neste: Bournemouth

I sesongens siste runde møter the Clarets
en gammel kjenning. I 2011 og  2012 satt nemlig dagens Bournemoth-manager Eddie Howe ved roret på Turf Moor. Nå møtes klubbene til en nesten helt betydningsløs kamp.

Til denne kampen mangler fortsatt vise-kaptein Ben Mee på grunn av en skade i leggen. En annen som ikke rekker kampen er Ashley Barnes, Dyche har sagt at skulderskaden ikke er alvorlig, men han rekker ikke sesongens siste oppgjør. Ellers er Defour og Brady fortsatt uaktuelle, mens Wood og Arfield skal gjennomgå noen seine tester for å se om de kan rekke kampen.

For bortelaget er Harry Arter, Adam Smith og tidligere Burnley-spiller Junior Stanislas ute med skade. Alle tre er viktige spillere for sørkyst-klubben og deres fravær svekker dermed laget en god del.

Forrige kamp borte mot Arsenal er det bare å glemme. Nå får Dyche og resten av Burnley-mannskapet benytte muligheten til å avslutte sesongen med stil.

Lagene har møttes mange ganger de siste årene. Etter at Howe gikk tilbake til Bournemouth etter et skuffende opphold i Burnley tilsier statistikken at dette skal bli en jevn batalje. To seire til Burnley, to uavgjorte og én kamp hvor Eddie Howes mannskap gikk seirene ut er fasiten.

Den matchen som kanskje huskes best var på Turf Moor i fjorårssesongen. I en kamp klokka 16 i tidlig desember fikk Burnley en pangstart. Allerede etter 16 minutter stod det 2-0 etter en fantastisk scoring fra Jeff Hendrick på volley fra rundt 20 meter, og et mål på retur fra Stephen Ward. På overtid i 1. omgang satte derimot Benik Afobe fyr på kampen igjen etter et lekkert angrep fra Bournemouth. Utover i den andre omgangen svingte kampen frem og tilbake frem til Andre Gray brukte hælen til å spille igjennom George Boyd som var sikker som banken og satte 3-1. Bournemouth presset på og fikk en ny pen scoring på overtid. Men heldigvis skapte ikke gutta fra sør noen flere sjanser etter dette og Burnley kunne raske med seg tre nye poeng hjemme.

Uansett utfall av kampen vil Burnley beholde 7. plassen og dermed være kvalifisert for spill ute i det store Europa. Mulighetene til å få se The Clarets i Norge er faktisk tilstede.