Tøff dag i London

(Arsenal 5-0 Burnley): Hjemmelaget kontrollerte kampen fra start til slutt. Det som startet med en tidlig ledelse sørget for en vanskelig dag for the Clarets hvor Nick Pope måtte plukke ut ballen fem ganger fra eget nett.

Burnley startet med ett bytte i lagoppstillingen der skadde Chris Wood ble erstattet av Jeff Hendrick i Arsene Wengers siste kamp som Arsenal-manager på the Emirate Stadium.

Som forventet var det hjemmelaget som startet sterkest og det tok 14 minutter med god ballbesittelse før Aubameyang sendte Arsenal i føringen. Bellerin fosset fremover på høyrekanten og fant Lacazette som spilte vegg med en kollega før han sendte ballen mot mål. På bakerste stolpe var Pierre-Emerick Aubameyang som enkelt dyttet ballen i mål. 1-0 på Emirates Stadium.

Ingen kamp uten at støtteapparatet må gi behandling. Ashley Barnes og Granit Xhaka kolliderte i luften i det 18.minutt og begge ble liggende nede for behandling. Xhaka kom seg etterhvert på bena, mens Barnes måtte byttes ut med Sam Vokes og holdt seg til armen i det han ble geleidet av banen.

Arsenal fortsatte å dominere med ballen, presset Lancashire-laget, men klarte ikke helt å bryte ned Burnley-forsvaret. Etter halvtimen spilt skapte gjestene sin første halvsjanse for kvelden når Berg Gudmundsson fosset på venstrekanten og la inn i feltet, men der var ingen Burnley-spillere og en god mulighet endte i intet.

The Gunners kunne raskt ha økt ledelsen med Mkhitaryan (34′) som sendte ballen over buret, men presset fortsatte. Det tok ikke lang tid før nok en smell fant sted; Mavropanos gikk først i duell med Tarkowski, som ble liggende nede og ikke mange minuttene var det Sam Vokes som ble liggende nede. Alle kom seg heldigvis på bena og kunne fortsette kampen.

I omgangens siste spilleminutt viste Jack Cork magiske takter når han fosset fra eget felt helt bort til Arsenal-forsvaret og leverte til Matt Lowton som la inn i boksen og lette etter Hendrick som manglet en halv fot. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det andre av disse var Arsenal nok en gang på hugget. Det startet fra forsvaret og bygget seg opp til Bellerin på løp som la inn i feltet til Alexandre Lacazette som breisidet kula i mål. 2-0 til hjemmelaget. (45+2)

Etter sidebytte fortsatte det i samme spor når Aubameyang leverte en utmerket ball fra venstre til Jack Wilshere (46), men midtbanespilleren sendte kula like over Nick Pope. The Clarets yppet seg litt med jevne mellomrom og Sam Vokes (49) sørget for Burnleys første store sjanse etter et finfint innlegg signert Jeff Hendrick. Cech måtte virkelig strekke på armene. Lowton (50) tvang fram nok en fin Cech-redning minuttet senere.

Hjemmelaget fikk raskt kontroll på ballen og i det 53.minutt regisserte Wilshere et fint angrep fra hjertet av midtbanen og sendte en fin ball til Sead Kolasinac som klinket til, rett i nettet og 3-0. Mhiktaryan kunne ha økt ytterligere minuttet senere og fikk Nick Pope ut i full strekk, men like til side for mål.

Etter timen Burnley fikk to hjørnespark etter hverandre og på det andre kontret Arsenal. Kort tid senere var hjemmelaget i Burnley-feltet der Aubemeyang fant Alex Iwobi som satte inn Londonernes fjerde for kvelden. 4-0 i det 64.minutt. Gjestene fikk to muligheter til å redusere på dødball, men klarte ikke å utnytte situasjonen.

Johann Berg Gudmundsson sendte en salve mot Cech og fikk opp pulsen på bortefansen, men det var hjemmelaget som kunne slippe jubelen løs. Fra Cechs utspill havnet ballen etterhvert til Bellerin på høyre som la inn i feltet og fant Aubameyang (75) som satte sinn sitt andre for kvelden. 5-0 til Arsenal. Burnley hadde i grunn gitt opp, men lot seg ikke pille på nesten til tross for en tapt kamp og prøvde å få seg et trøstemål. Det ble noe vanskeligere når Per Mertesacker entret banen, tyskerens siste kamp på Emirates Stadium før han legger skoene på hyllen.

Welbeck kunne ha sørget for en fantastisk scoring i det 88.minutt med en salve fra rundt 20 meter, stusset et Burnley-hode før den traff stolpen og spratt ut. Det var forståelig nok ikke nødvendig med tilleggsminutter, så dommeren blåste like greit av kampen.

Arsenal: Cech, Bellerin, Chambers (Mertesacker 77), Mavropanos, Kolasinac, Xhaka, Wilshere (Ramsey 71), Iwobi, Mkhitaryan, Aubameyang, Lacazette (Welbeck 71)
Innbyttere: Ospina, Monreal, Mustafi, Maitland-Niles

Burnley: Pope, Ward, Long, Tarkowski, Lowton, Berg Gudmundsson (Wells 89), Westwood, Hendrick, Cork, Lennon (N’Koudou 71), Barnes (Vokes 22)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Taylor, Marney
Gule kort: Tarkowski 44

Tilskuere: 59.540