Dyche: – Ings er god nok for landslaget

Sean Dyche pressekonferanseBurnleys manager Sean Dyche mener spissjuvelen Danny Ings er god nok for å kunne representere det engelske landslaget etter å ha sett spissen briljere den siste tiden. Englands landslagsjef, Roy Hodgson går også langt i å antyde at Ings kan få mulighet til å representere de tre løver på brystet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Spissen har funnet seg til rette i Premier League med sitt niende mål for sesongen – femte på seks kamper – og sjefen innrømmer at det er godt nok grunnlag for at U21-spilleren kan bli kalt inn til Roy Hodgsons mannskap.

Det er mye støy om langslaget og jeg har nok alltid roet det ned litt, men slik som Danny spiller for øyeblikket ser jeg ingen grunn til hvorfor ikke, forklarte sjefen. United-spillene vet nok litt mer om han etter siste kampen fordi de var vite til Danny Ings i toppform. Han er en veldig, veldig talentfull spiller og bevegelsen hans, energien, viljen og kvaliteten er ting man ønsker hos en spiller og han er en fantastisk ung mann jeg har mye respekt for. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Han har alle ferdighetene som trengs og han lærer fortsatt, men han har et veldig godt miljø å lære fra. Disse unge spillerne kan nå nivåer for raskt og bli slukt opp av laget. Her spiller han hver uke og storkoser seg på treningene med en kultur som tilbyr frihet og man kan se hvorfor. Han har hatt en flott vekst denne sesongen og kommer til å fortsette, noe jeg er helt sikker på. 

The Clarets har litt over en uke spillefri før de møter Chelsea i neste runde og Dyche innrømmer at spillerne kommer til å jobbe hardt på treningene til å berike målene som har blitt sluppet inn fra dødballer, noe som har kostet dem de siste kampene.

Vi forsvarer oss faktisk ganske bra fra generelt spill, vi spiller ikke til så mange sjanser, men vi må stramme opp på detaljnivå og selvfølgelig dødballer. Å spille inn to i helgen som var (mot West Brom) var frustrerende mot et lag som er et kjent lag for dødballer. Mot United var det ikke tilfellet og vi gjorde det bra, men feilet på dødballer, det er detaljer i en veldig god prestasjon som vi kommer til å jobbe med på treningsfeltet, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

England-sjef Roy Hodgson hadde også noen ord å si om Danny Ings, varme ord som antydet til en mulig innkalling. Hodgson ser for seg Kane og Ings ved siden av hverandre og forteller at de to utfyller hverandre ganske så bra.

– Noen ganger har vi måttet dele opp spissene: ene på topp, men løper ikke i bakrom, mens andre er mer i bakrom og løper ikke fremover. Med Harry (Kane, Tottenham) og Ings så har man det beste fra to verdener fordi begge gjør jobben. 

– Jeg er glad for at det er så mange unge spiller som får muligheten på lagene sine, går man tilbake tre år så var det ikke så vanlig, men det virker som at managere er beredt til å gi talentfulle spillere muligheten. Jeg liker også å tro at jeg er klar til å gi noen som viser seg fram en sjanse og med hans nåværende form så er det verdig en plass med oss, sa Hogdson.