Neste: Chelsea

ChelseaStamford BridgeThe Clarets reiser til London og møter laget som blant mange anses som de kommende serievinnerne Chelsea. London-laget er vanskelige å slå på eget gress og anses som de klare favorittene, men Burnley har noe Chelsea ikke har og det er sjel – spørsmålet er om det er nok til å vinne mot milliard-laget til Roman og the Special One.

Chelsea får tilbake Diego Costa etter at spissen er ferdig med å sone sin tre-kampers karantene, men har fortsatt John Obi Mikel fraværende med kneskade. Burnley på sin side blir styrket med en retur for Stephen Ward, men må klare seg uten David Marney og Kevin Long som begge er langtidsskadd. Matt Taylor er tilbake i trening, men har enda en del igjen før han er kampklar.

Foto: Lancashire Telegraph
Foto: Lancashire Telegraph

Lagene møttes for første gang i sesongåpningen der Scott Arfield scoret the Clarets eneste mål og Burnley har ikke hatt noen enkel form mot Londonerne siden da. Sist gang det ble seier over de blå var i 1971, siden den gang har det blitt 0-1-5 i hovedstaden. Riktignok var dette kun i ligaen og Burnley minnes fortsatt en vakker aften på Stamford Bridge i 2008 der de slo ut Chelsea på straffer i liga cupen.

Tittelutfordrerne kan vise til sterke 16 kamper uten baklengs på deres 20 siste hjemmekamper og kun seks kamper har gått imot siden da. Willian har vist seg å være en farlig mann mot slutten av kampene i Premier League og hans seks mål har alle kommet i den siste halvdel av annen omgang, enklere blir det ikke med Diego Costa som kan vise til en god PL-form siden overgangen fra Spania med seks mål på syv kamper.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har scoret i fire av deres seks siste kamper og har dødballer som sin største svakhet – statistisk sett; 16 mål imot, ti mer enn noe annet lag i ligaen. Videre har de kun vunnet en av deres 31 siste bortekamper i Premier League og kun en kamp uten baklengs.

Kampen spilles på Stamford Bridge lørdag 21.februar kl 16.00.