Dyche jakter fortsatt

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche gjentar nok en gang at Burnley er aktive på markedet og leter etter forsterkninger til troppen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets tar imot Serie A-laget Hellas Verona i deres siste treningskamp før Premier League sparkes i gang mot Chelsea på Turf Moor. Burnley-manageren har hentet inn seks spillere så langt og har sett like mange ansett som førstelagspillere forsvinne ut portene.

Sjefen ønsker å understreke at det fortsatt jobbes hardt for å forsterke troppen denne måneden, samtidig som deres overgangspolitikk på markedet opprettholdes.

– Vi trenger å styrke med mer dybde, men det betyr ikke hvem som helst, sa Dyche. Det er visse retningslinjer vi må jobbe under, vi må forsikre oss at det er noen av kvalitet og talent, men også en som passer inn mentalt, drivkraft og tro på gruppen. Jeg vil si at vi har valgt riktig så langt, men ikke lenger. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi er fortsatt aktive, titter og prøver å hale i land avtaler, det er selvfølgelig tilgjengelig kapital, men vi må bruke den fornuftig. Det har vært flere merkelige situasjoner, jeg mener det var flere som enkelt kunne fullføres – enkelt og greit, men det har også vært ting tilsynelatende virket utfordrende og som gikk gjennom knirkefritt. 

– Det er ingen garanti og heller ingen grunn til hvorfor gitte overganger går gjennom. Det eneste å understreke kommer som oftest til pengene og hvor mye en er villig til å bruke. Vi setter godt press på visse områder og avtaler, men det er en begrensning på ressursene, være seg individuelt eller generelt. 

– Styret har gjort det klart at klubbens fremtid er viktig, ikke bare den umiddelbare på banen og det må finnes en balanse der vi kan støtte gruppen og forbedre den. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen har som nevnt innledningsvis forsterket med seks spillere hvor blant annet Marvin Sordell og Lukas «the Juke» Jutkiewicz er blant de mer kjente navnene, men forteller at flere av han har blitt kjent med en annen realitet og en ny utfordring – på godt og vondt. Dyche er fortsatt bestemt på å bringe inn flere spillere slik at klubben kan bygge på deres fantastiske sesong som var, samtidig som konkurransen innad i laget opprettholdes.

– Det er utfordrende. Noen ganger er det fryd og gammen og spennende å vite hva som er der ute, samt hva vi kan og ikke kan gjøre. Noen ganger er det irriterende fordi det er ting man ikke får gjennom og dratt i land, men kontinuerlig hales i det uendelige som vi har hatt et par tilfeller av. 

– Slik er det. Vi jobber hardt, tro meg. Jeg er sikker på at jeg har hatt over 500 telefonsamtaler til forskjellige managere, agenter og trenere i løpet av sommeren for bakgrunnsjekk av spillere og deres tilgjengelighet. Og det er kun meg og ikke resten av staben! Vi fortsetter å titte og lete etter de rette, dem som er passende og kan hjelpe oss med å forbedre våre sjanser denne sesongen. 

– Vi fikk oppleve noen fantastiske kamper her (Turf Moor) forrige sesong som har gitt meg en real innsikt når det virkelig rister, noe som var enda mer synlig mot slutten – Wigan-kampen. Men også tidlig i sesongen, mot QPR der det var en herlig stemning. Det er klart at det vil forbedres fordi det er Premier League og jeg har allerede sett noen spesielle anledninger og kommer til å bli fascinert av denne, avsluttet Dyche.